sábado, 9 de julio de 2016

IN MEMORIAM DE L’ESCOLA DE RAMIÓ ANTERIOR A LA DICTADURA FRANQUISTA. FOGARS DE LA SELVA.

Dèiem en començar Edificis Escolars De Catalunya Anteriors a La Dictadura Franquista :
Volem recuperar la memòria dels edificis escolars de Catalunya anteriors a la Dictadura franquista; n’hi havia de públics – pocs – de religiosos i de ‘particulars’ , uns i altres han patit els efectes de la transformació econòmica i social de la societat; molts dissortadament han desaparegut, en l’àmbit rural per la marxa massiva de la població, i en les àrees urbanes per la intensa construcció que generava la pressió demogràfica dels nouvinguts.

Havia visitat Ramió l’any 2011, ara en la meva recerca dels edificis escolars anteriors a la dictadura franquista, repetia visita . http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2011/06/sant-andreu-de-la-selva-dit-de-ramio-la.html


Em cridava l’atenció la capella del Sant Crist Espoliat del cementiri de Ramío.En demanaré imatges al Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavín )

Al ‘nou edifici’ http://www.coloniesramio.com/ no hi ha cap resta que es pugui relacionar amb una escola – que aquest petit nucli va tenir sense cap mena de dubte -.

Acostumo a qualificar alguns indrets de Catalunya com ‘ el cul del món’ - Catalunya en té molts dissortadament – Ramió , és sens dubte un dels més bonics.

No seria una despesa excessiva confegir un panell informatiu per posar-lo en aquest edificis explicant que servien com escola en el període ---- . ----, això ultra ajudar a la recuperació d ela memòria històrica, esvairia els ‘dubtes’ sobre la ‘catalanitat’ dels funcionaris i/o politics dels nostres consistoris. Als catalans, com a la dona del Cèsar se’ls demana que siguin honestos , i que ho semblin.

Hem recuperat imatges de més de 955 edificis escolars anteriors a la dictadura franquista, època que no es pot relacionar ni amb l’educació ni amb la cultura ; insistim tossudament en que ens cal l’ajut de TOTHOM per recuperar la memòria històrica, el pas del temps ens juga a la contra, i la Democraciola que s’instituïa l’any 1978, no ha fet res per evitar-ho.

Fem la tasca de recollida d’imatges amb recursos propis – escassos com us podeu imaginar, quan es viu només d’una pensió pública del GOBIERNO DEL REINO DE ESPANA- per aquesta raó, m’ ’adreço principalment a la ciutadania per recavar la seva col•laboració en la recerca dels edificis escolars de Catalunya anteriors a la dictadura franquista, agrairé la tramesa d’imatges i/o dades a l’email coneixercatalunya@gmail.com i/o a la pàgina https://www.facebook.com/Edificis-Escolars-De-Catalunya-Anteriors-a-La-Dictadura-Franquista-400721423462325/?fref=ts

Passeu de l’admiració a la col•laboració, Catalunya us en deurà una, recordeu sempre que l’infern està empedrat de bones intencions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario