sábado, 16 de julio de 2016

QUE EN SABEU DELS EDIFICIS ESCOLARS D’OLIUS ANTERIORS A LA DICTADURA FRANQUISTA?. EL SOLSONÈS. LLEIDA. CATALUNYA

Dèiem en començar Edificis Escolars De Catalunya Anteriors a La Dictadura Franquista :
Volem recuperar la memòria dels edificis escolars de Catalunya anteriors a la Dictadura franquista; n’hi havia de públics – pocs – de religiosos i de ‘particulars’ , uns i altres han patit els efectes de la transformació econòmica i social de la societat; molts dissortadament han desaparegut, en l’àmbit rural per la marxa massiva de la població, i en les àrees urbanes per la intensa construcció que generava la pressió demogràfica dels nouvinguts.

Havia demanat a l’ajuntament d’Olius a la comarca del Solsonès, imatges dels edificis escolars anteriors a la dictadura franquista.


Rebia un email en el que em deien.

Donant resposta a la seva petició li comuniquem que aquest Ajuntament no disposa de la documentació demanada.

Atentament,

Antoni Márquez Macarro
Alcalde

El sostre demogràfic d’Olius s’assolia al cens de 1857 amb 847 ànimes, que eren 572 en el cens de 1930, les dades confirmen que hi devia haver escola i/o escoles – de nens i de nenes - . Segur que encara viuen a Olius persones que van assistir a l’escola en aquells anys, o a les que els seus pares, avis, els explicaven la història de l’educació a Olius.

Demano a qualsevol persona d’Olius que en tingui coneixement que em faci arribar a l’email coneixercatalunya@gmail.com imatges i/o dades dels edificis escolars anteriors a la dictadura franquista.

Està clar – almenys per a mi però - que la dictadura franquista no portava l’educació i la cultura fins a les terres del Solsonès , oi?.

No seria una despesa excessiva confegir un panell informatiu per posar-lo en aquest edificis explicant que servien com escola en el període ---- . ----, això ultra ajudar a la recuperació d ela memòria històrica, esvairia els ‘dubtes’ sobre la ‘catalanitat’ dels funcionaris i/o politics dels nostres consistoris. Als catalans, com a la dona del Cèsar se’ls demana que siguin honestos , i que ho semblin

Hem recuperat a https://issuu.com/1coneixercatalunya imatges de més de 976 edificis escolars anteriors a la dictadura franquista, època que no es pot relacionar ni amb l’educació ni amb la cultura ; insistim tossudament en que ens cal l’ajut de TOTHOM per recuperar la memòria històrica, el pas del temps ens juga a la contra, i la Democraciola que s’instituïa l’any 1978, no ha fet res per evitar-ho.

Fem la tasca de recollida d’imatges amb recursos propis – escassos com us podeu imaginar, quan es viu només d’una pensió pública del GOBIERNO DEL REINO DE ESPANA- per aquesta raó, m’ ’adreço principalment a la ciutadania per recavar la seva col•laboració en la recerca dels edificis escolars de Catalunya anteriors a la dictadura franquista, agrairé la tramesa d’imatges i/o dades a l’email coneixercatalunya@gmail.com i/o a la pàgina https://www.facebook.com/Edificis-Escolars-De-Catalunya-Anteriors-a-La-Dictadura-Franquista-400721423462325/?fref=ts

L’acció ‘destructiva de la memòria històrica’ ha estat MOLT eficaç al Solsonès des del dia 1.04.1939, fins avui mateix, per això us insistim en que passeu de l’admiració a la col•laboració, Catalunya us en deurà una, recordeu sempre que l’infern està empedrat de bones intencions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario