domingo, 8 de marzo de 2020

NO ÉS AIXÒ, COMPANYS, NO ÉS AIXÒ.

La lectura del cERCavila en el que des de ERCde Sant Llorenç Savall, s’explica la ruptura del pacte de govern, em deixava perplex, més enllà de reproduir en llengua castellana les ‘suposades’ manifestacions dels representats de l’Agrupació d’Electors Savall, no s’explicaven les raons del ‘ canvi de parella’.

Demanava a l’Agrupació d’Electors Savall tenir una trobada per esclarir les veritables raons del trencament del pacte de govern a Sant Llorenç Savall, del que des d’ERC en donaven la seva versió en un cERCavila especial datat al mes de febrer de 2020. La publicació per cert, podria acabar a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.


Els resultats electorals donaven 5 regidors a ERC, 2 a JuntsXcat, 2 a la CUP i dos a AES; els resultats permetien formar un govern de les forces minoritàries que finalment no es va aconseguir.

Raons d’ordre personal feien difícil l’entesa entre ERC i JuntsXcat, i es conformava un equip de govern format per ERC i AES i es signava un pacte al mes de juny de 2019, que donava l’Alcaldia a l’Agrupació d’Electors Savall el tercer any de legislatura.

Les ‘raons d’ordre personal’ que dificultaven l’entesa entre ERC i JuntsXcat es solucionaven amb la sortida d’una regidora de JunsXcat que havia esta anteriorment al grup d’ERCX, i aconseguit això, es plantejava l’entrada de JuntsXcat al govern.

Està clar que un pacte a 2 no és ampliable a un pacte a 3, i des d’AES es plantejava donar responsabilitats de govern TAMBÉ a la CUP.

ERC amb l’acord amb JuntsXcat – del que esperem conèixer els compromisos concrets – no necessitava el suport de l’AES.

Per explicar-ho de forma senzilla, AES no era la ‘parella de ball’ que volien a priori els d’ERC, encara que en un primer moment era la menys dolenta.

La sortida de la regidora de JuntsXcat convertia a aquesta força política en la ‘parella ideal’ , i això – i només això – explicava la ruptura del pacte de govern.

Almenys així ho veig jo, com ho veieu vosaltres ?.

Les Agrupacions d’Electors son una alternativa als Partits Polítics; la seva activitat està centrada exclusivament en l’àmbit municipal en l’aplicació de polítiques que millorin el dia a dia dels veïns.

Com podeu veure en l’enllaç que us deixem, la normativa no els ho posa precisament fàcil per a concórrer als processos electorals:

http://www.juntaelectoralcentral.es/cs/jec/informacion/agrupaciones#Constituci%C3%B3n%20de%20la%20Agrupaci%C3%B3n%20de%20Electores

No hay comentarios:

Publicar un comentario