sábado, 30 de octubre de 2021

TENIU DADES DE L’AUTOR DE LA CAPELLA DE LA MAREDEDÉU DE MONTSERRAT I DE L’EDIFICI DE MAS DE LA NOGUERA AL TERME DE BIGUES I RIELLS DEL FA, A LA COMARCA DEL VALLÈS ORIENTAL?.

 

Llegia de la Capella de la Mare de Déu de Montserrat de  Can Noguera,  datada l’any 1905 – atribuïda a “ desconegut “ - al terme de  Bigues i Riells del Fai, a la comarca del Vallès Oriental, al Mapa de Patrimoni ; edifici d'una sola nau, amb elements decoratius de ceràmica vidrada en la coberta. Les façanes estan decorades amb pilastres d'obra i arcs cecs en la part del ràfec.




L'estil de la portalada és eclèctic, imitant elements renaixentistes.


 Al capdamunt de la façana principal hi ha un petit campanar.


Ens agradarà tenir noticia  a l'email castellardiari@gmail.com de l’autor d’aquest edifici, i el dels mas:

https://patrimonicultural.diba.cat/element/mas-de-can-noguera


Bigues i Riells del Fai, el Vallès Oriental i Catalunya, us ho agrairan.


viernes, 29 de octubre de 2021

UN SOMNI NADALENC

 

El Nadal s’apropa, i les males noticies  es van succeint una rere l’altra en aquell Califat, ancorat en la nit dels temps; la llum no para d’augmentar de preu, com  els gas i  la resta de combustibles, benzina, gasoil , querosè,…, sota el GOBIERNO MAS PROGRESISTA DE LA HISTORIA.

La fam s’estén més que la pandèmia de la Covid.19, que havia assolit  xifres astronòmiques de víctimes.

El Miquel feia cua per rebre aliments amb persones d’altres procedències i colors.

Les racions s’anaven reduint en la mesura que augmentaven els peticionaris.

Es començaven a veure  persones que portaven uniformes que no pertanyen als Cossos Repressius del Califat, sinó a Partits molt concrets , que defensaven el retorn dels emigrants al seu països, de forma oberta i publica, i  la seva eliminació física, de forma reservada.

Tot feia pensar que es repetien els fets que s’havien produït als anys 30 i 40 del segle XX.

El Miquel, malgrat haver nascut en un territori, ocupat “ manu militari” pel Califat, formava part d’una de les , minories que al llarg del anys, havia patit actes genocides, i dissortadament tot feia pensar que en les actuals circumstàncies les tornaria a patir.

Europa no havia fet costat als governs democràtics en el passat, i res feia pensar que actues de forma diferent, ara i en el futur.

Els mitjans informatius , van començar a deixar d’informar,  dels fets que succeïen al  Califat, i les pàgines d’informació parlaven de Polònia, d’Hongria , de Turquia, o d’altres llocs on tradicionalment no s’havien respectat MAI, els drets més bàsics.

Li va cridar l’atenció l’oferta creixent de series televisives filmades a Turquia, amb guions i actors de pèssima qualitat, corria la brama, que era una més de les condicions que el sàtrapa imposava a Europa, per la tasca de “ contenir” als emigrants.

Al Novembre, el Miquel va començar va començar a detectar “ absències inexplicables “  de persones i famílies en el seu entorn.  L’angoixa s’anava  en els col·lectius de persones que pertanyen a les minories odiades pel Califat.

Al desembre, el Miquel tenia coll avall que el 2021 seria el darrer any de la seva existència, els “ uniformats “ dels  Partits extrems actuaven ja a plena llum de dia amb la complicitat “ passiva” dels cossos repressiu del Califat.

El 20 de desembre però,  va tenir lloc un fet inesperat, aterraven a la capital del Califat, els avions de l’ala Catalunya de les forces europees,  i es feien amb el control de la residència del Califa, i dels mitjans públics de comunicació.

La televisió donava un termini improrrogable de 24 hores perquè els “uniformats”  que no formessin part dels cossos repressius del Califat, es lliuressin a les noves autoritats.

La llum, el gas i la resta de combustibles , passaven a tenir un preu regulat.

El nou govern, garantia la indemnitat  física tant dels no nascuts a Califat, com dels que pertanyen a minories tradicionalment reprimides.

Els serveis que facilitaven menjar als desfavorits, van veure com els arribàvem tones de queviures, i la col·laboració de persones expertes en logística.

Pel Nadal de l’any 2021 a l’alegria de la marxa del –Califa de la seva família, i  de bona part dels membres del GOBIERNO MÁS PROGRESISTA DE LA HISTÒRIA, i dels gran executius de les empreses que gestionaven  Serveis essencials,  s’afegia la noticia de la implantació de noves empreses i la creació de llocs de treball.

L’any 2022 es presentava ple d’esperança, fins i tot es donava per fet, que es reconeixerien les singularitats d’alguns territoris que assolirien la seva llibertat nacional, com a Repúbliques.

S’anul·laven TOTS els processos polítics, tornaven els exiliats, i es depuraven l’Administració Pública, la Judicatura, la Policia, l’exercit,….

Europa havia reaccionat – aquesta vegada si – de forma democràtica.

IN MEMORIAM. FÀBRICA TORT. SABADELL

 

La necessitat em portava , un dia més, fins a Sabadell, per recuperar-me dels efectes de la terrible caiguda que patia el dia 9.07.2021 ,  em calien els serveis dels fisioterapeutes.

 

I val a dir que espero que la Seguretat Social, autoritzi més sessions, perquè les seqüeles evolucionen lentament.


Està clar però, que “la cabra sempre tira a la muntanya”, i amb el mòbil – encara no puc manipular la càmera fotogràfica - , retratava la FÀBRICA TORT - Can Planell




carrer Turull nº29-39, carrer Riego nº91-93

Joan Bolívar (enginyer - 1900-1903)

 Pere Salas (enginyer - 1904)

 Josep Renom i Costa (1919)


Conjunt fabril format per dues naus paral·leles amb un pati estret entre elles, i dues naus de crugia perpendicular a les anteriors. La nau cantonera té planta baixa i dos pisos.


Anteriorment havia existit una altra nau en la parcel·la veïna a nord-oest, que actualment es troba desocupada.


Es tracta d’una de les primeres fàbriques sabadellenques que incorporà l’electricitat.


El model original de fàbrica de pisos de dues plantes s’alterà posteriorment, amb la voluntat de guanyar espai productiu, esdevenint l’actual distribució de Planta Baixa i dos pisos.

https://www.espaisrecobrats.cat/fabrica-tort-can-planell-habitatges/


M’arribava una noticia tristíssima,  i alhora, profundament negativa tant per a la persona que n’ha estat víctima, com pel Servei de Traumatologia del Consorci del Park Tauli

 

Una persona de Castellar del Vallès patia una caiguda, i el portaven a Urgències del Taulí, allà li deien que tenia un esquinç.  l'estripada, distensió o estirament excessiu d'un lligament - banda resistent de teixit elàstic que uneix els extrems ossis d'una articulació – al peu.  La radiografia no confirmava aquesta diagnòstic, perquè hi havia molta inflamació.  La feien marxar a casa, sense cap tractament rehabilitador.

 

Sessions de fisioteràpia privades, no aconseguien trobar millora, i per insistència dels seus amics, demanava  visita al seu metge de capçalera – cosa de llarga tramitació, en aquest context en que s’està desmuntant la Sanitat Pública - , i finalment el radiòleg de Sant Felix, confirmava que el peroné estava trencat.

 

Avui, li deien al Taulí que ja no es podia fer res, té més de 65 anys, i que el dolor anirà marxant.

 

Ella no té intenció de presentar denuncia contra el Consorci Hospitalari del Parc Taulí. Està clar però, que si més no, aquesta informació es pot considerar una “notitia criminis” que hauria de donar lloc a l’actuació d’ofici de les autoritats policials i/o judicials.


Si més no, el cas es podria presentar al Premi Josef Mengele, oi?.

 



Com deia una avia quan li preguntaven com es trobava, de cada vez, peor.

 

 

IN MEMORIAM. L’HOTEL ESPAÑA A LA RAMBLA DE SABADELL.

 

La necessitat em portava , un dia més, fins a Sabadell, per recuperar-me dels efectes de la terrible caiguda que patia el dia 9.07.2021 ,  em calien els serveis dels fisioterapeutes.

 

I val a dir que espero que la Seguretat Social, autoritzi més sessions, perquè les seqüeles evolucionen lentament.

 

Està clar però, que “la cabra sempre tira a la muntanya”, i amb el mòbil – encara no puc manipular la càmera fotogràfica - , retratava la façana de l’edifici de la    Rambla 22-24 , concebut originàriament per l’arquitecte Juli Batllevell i Arús (Sabadell, Barcelona; 1864 - Barcelona; 20 de setembre de 1928) com a hotel.




La façana principal, situada a la Rambla, presenta una distribució asimètrica. La decoració dels murs és austera i està dividida en dues zones: la planta baixa i els pisos superiors.

 

La planta baixa està distribuïda en cinc vans on se situa la porta principal. El mur està decorat amb carreus de pedra que donen un sentit horitzontal a la façana, fet que contrasta amb les línies verticals que marquen els balcons.

 

Els pisos superiors presenten una distribució en cinc balcons sustentats per mènsules, amb una decoració amb estuc i en relleu a la zona del brancal i de la llinda. Entre cada balcó hi ha una decoració amb franges rectangulars, a manera de pilastres realitzades en estuc que neixen del pis fins a arribar a l'acabament de la façana. Aquest presenta unes motllures en gradació.


Originàriament va ser l’hotel ESPAÑA.


Posteriorment allotjà la Comissaria de la Policia Nacional, en aquella època dins de les dependències policials hi havia un menjador públic, on es podia dinar amb un preu sensiblement inferior als locals de restauració propers, com el Petit Catalunya.

 

 Més endavant, passà a ser propietat de l'Ajuntament i del Gremi de Fabricants de Sabadell: s'utilitzà per al comerç a la planta baixa i els pisos superiors els ocuparen l'Institut Municipal d'Educació de l'Ajuntament de Sabadell.

M’arribava una noticia trista,  i alhora, profundament negativa tant per a la persona que n’ha estat víctima, com pel Servei de Traumatologia del Consorci del Park Tauli

 

Una persona de Castellar del Vallès patia una caiguda, i el portaven a Urgències del Taulí, allà li deien que tenia un esquinç ,    l'estripada, distensió o estirament excessiu d'un lligament - banda resistent de teixit elàstic que uneix els extrems ossis d'una articulació – al peu.  La radiografia no confirmava aquesta diagnòstic, perquè hi havia molta inflamació.  La feien marxar a casa, sense cap tractament rehabilitador.

 

Sessions de fisioteràpia privades, no aconseguien trobar millora, i per insistència dels seus amics, demanava  visita al seu metge de capçalera – cosa de llarga i complexa tramitació a Castellar del Vallès , en aquest context en que s’està desmuntant la Sanitat Pública - , i finalment el radiòleg de Sant Felix, confirmava que el peroné estava trencat.

 

Avui, li deien al Taulí que ja no es podia fer res, té més de 65 anys, i que el dolor anirà marxant.

 

Ella no té intenció de presentar denuncia contra el Consorci Hospitalari del Parc Taulí. Està clar però, que si més no, aquesta informació es pot considerar una “notitia criminis” que hauria de donar lloc a l’actuació d’ofici de les autoritats policials i/o judicials.

 

Si més no, el cas es podria presentar al Premi Josef Mengele, oi?.


 


Com deia una avia quan li preguntaven com es trobava, de cada vez, peor.

jueves, 28 de octubre de 2021

CASA ISARD/LLONCH - CASA ESTANY/LLONCH - CASA ESCARRA . SABADELL

 

La necessitat em portava , un dia més, fins a Sabadell, per recuperar-me dels efectes de la terrible caiguda que patia el dia 9.07.2021 ,  em calien els serveis dels fisioterapeutes.


I val a dir que espero que la Seguretat Social, autoritzi més sessions, perquè les seqüeles evolucionen lentament.

 

Està clar però, que “la cabra sempre tira a la muntanya”, i amb el mòbil – encara no puc manipular la càmera fotogràfica - , retratava la façana de la casa del carrer Riego, 61- cantonada , carrer de Sallarés i Pla, 60-62




Mestre d’Obres Rafael Estany i Casals, 1875

http://www.patrimonifunerari.cat/artistes/arquitectes/rafael-estany-casals/


 Juli Batllevell i Arús. 1908


Casal de planta baixa i dos pisos, voltat per un ampli jardí on hi ha un pavelló amb coberta de cúpula feta d'escames ceràmiques. Cal destacar la reixa de ferro forjat de la tanca del pati. El tractament de l'interior és força acurat amb pintures i motllures de temes orientals i geomètrics, vidrieres, arrimadors de fusta treballada i paviments. 





Posteriorment es va afegir un cos annex de planta baixa a un dels laterals, projectat pe Juli Batllevell.

 

M’arribava una noticia trista,  i alhora, profundament negativa tant per a la persona que n’ha estat víctima, com pel Servei de Traumatologia del Consorci del Park Tauli


Una persona de Castellar del Vallès patia una caiguda, i el portaven a Urgències del Taulí, allà li deien que tenia un esquinç.  l'estripada, distensió o estirament excessiu d'un lligament - banda resistent de teixit elàstic que uneix els extrems ossis d'una articulació – al peu.  La radiografia no confirmava aquesta diagnòstic, perquè hi havia molta inflamació.  La feien marxar a casa, sense cap tractament rehabilitador.


Sessions de fisioteràpia privades, no aconseguien trobar millora, i per insistència dels seus amics, demanava  visita al seu metge de capçalera – cosa de llarga tramitació, en aquest context en que s’està desmuntant la Sanitat Pública - , i finalment el radiòleg de Sant Felix, confirmava que el peroné estava trencat.


Avui, li deien al Taulí que ja no es podia fer res, té més de 65 anys, i que el dolor anirà marxant.


Ella no té intenció de presentar denuncia contra el Consorci Hospitalari del Parc Taulí


Si més no, el cas es podria presentar al Premi Josef Mengele, oi?.




Com deia una avia quan li preguntaven com es trobava, de cada vez, peor.

 

IN MEMORIAM. QUIOSC DE LA CUBANA. SABADELL

 

La necessitat em portava , un dia més, fins a Sabadell, per recuperar-me dels efectes de la terrible caiguda que patia el dia 9.07.2021 ,  em calien els serveis dels fisioterapeutes.


I val a dir que espero que la Seguretat Social, autoritzi més sessions, perquè les seqüeles evolucionen lentament.

 

Està clar però, que “la cabra sempre tira a la muntanya”, i amb el mòbil – encara no puc manipular la càmera fotogràfica - , retratava la façana de l’edifici que molts sabadellencs recorden com el Quiosc de la Cubana

 



https://jaumebarbera.wordpress.com/2018/02/01/la-cubana/


No en sabia trobar dades a ;

https://ca.wikipedia.org/wiki/Llista_de_monuments_de_Sabadell


Ens agradarà tenir noticia de l’autor de l’edifici, nom, cognoms, lloc i data de naixement i traspàs a l’email castellardiari@gmail.com


M’arribava una noticia trista,  i alhora, profundament negativa tant per a la persona que n’ha estat víctima, com pel Servei de Traumatologia del Consorci del Park Tauli


Una persona de Castellar del Vallès patia una caiguda, i el portaven a Urgències del Taulí, allà li deien que tenia un esquinç.  l'estripada, distensió o estirament excessiu d'un lligament - banda resistent de teixit elàstic que uneix els extrems ossis d'una articulació – al peu.  La radiografia no confirmava aquesta diagnòstic, perquè hi havia molt inflamació.  La feien marxar a casa, sense cap tractament rehabilitador.


Sessions de fisioteràpia privades, no aconseguien trobar millora, i per insistència dels seus amics, demanava  visita al seu metge de capçalera – cosa de llarga tramitació, en aquest context en que s’està desmuntant la Sanitat Pública, i finalment el radiòleg de Sant Felix, confirmava que el peroné estava trencat.


Avui, li deien al Taulí que ja no es podia fer res, té més de 65 anys, i que el dolor anirà marxant.


Ella no té intenció de presentar denuncia contra el Consorci Hospitalari del ParK Taulí


Si més no, el cas es podria presentar al Premi Josef Mengele, oi?.



Com deia una avia quan li preguntaven com es trobava, de cada vez, peor.


domingo, 24 de octubre de 2021

HABITATGES DE PERE FRANCESC RUHI A LA VIA MASSAGUÉ, 44. SABADELL

 

 


 

Edifici d'habitatges, entre mitgeres, format per planta baixa i dos pisos. Als baixos hi ha centrat la porta d'accés als pisos i a cada banda una botiga. Al primer pis hi ha un habitatge i dos al segon. Presenta la façana arrebossada i ornamentada amb elements de pedra. Té una tribuna lateral a l'alçada del primer pis. Cal destacar les baranes de les balconades i la balustrada de pedra que corona tot l'edifici.


Juli Batllevell i Arús (Sabadell, 1864 – Barcelona, 20 de setembre del 1928)     1922-1923

http://www.sabadell.net/Fitxes/FitxesPepps/pagines/195-A.htm


L’havia retratar en una època en que les fulles dels arbres no destorbaven la seva visió.

http://coneixercatalunya.blogspot.com/2019/02/patrimoni-immoble-de-sabadell-casa-pere.html


En aquella ocasió retratava també l’edifici del costat :

https://coneixercatalunya.blogspot.com/2019/02/patrimoni-immoble-de-sabadell-edifici.html

EDIFICI D’HABITATGES D’EN BOI VENTURA

https://ca.wikipedia.org/wiki/Llista_de_monuments_de_Sabadell#/media/Fitxer:Edifici_d'habitatges_d'en_Boi_Ventura.jpg

http://www.sabadell.net/Fitxes/FitxesPepps/pagines/196-A.htm


Sabadell semblava destinada a ser una Ciutat “ GRAN”,  pensem que ha fallat el “ paisanatge” , i en el millor dels casos, acabarà com un dels suburbis de Barcelona, amb barris “ d’especial  complexitat “, com li succeeix ja a Terrassa.


La història no té marxa enrere, oi?

TENIU DADES DE L’AUTOR DE L’EDIFICI I L’ESGLÉSIA DEL COL·LEGI DE LES MARES ESCOLÀPIES DE SABADELL?.

 

Retratava la façana de l’edifici de les Filles de Maria (Mares Escolàpies), al carrer de Sant Josep, 21, de Sabadell.




Llegia que l'any 1846, Paula Montal i Fornés (1799-1899) fundà a Sabadell l'Institut de les Filles de Maria (Mares Escolàpies) dedicades a l'ensenyament i a la vida en comunitat.


La primera residència se situà a les Rambles, tot seguit es traslladaren al carrer Sant Antoni número 29, lloc on es van obrir les escoles el 24 d'octubre de 1846.


El 23 de gener de 1848 l'Ajuntament de Sabadell concedí subvenció municipal a les Mares Escolàpies.


 L'any 1850 es traslladaren a la casa que comprà D. Codina al carrer Sant Josep.  Ens agradarà conèixer la identitat d’aquest benefactor D. Codina, nom, cognom  matern, lloc i data de naixement i traspàs, i si fos possible l’autor de l’edifici i de l’església a l’email castellardiari@gmail.com


http://latribunadelbergueda.blogspot.com/2019/02/escola-de-sant-josep-de-calasanz-i.html


El Joaquim Tudela Torras, em deixava un comentari ; no hi han dades de la seva construcció original.


L’any 1950 es va restaurar sota la direcció del arquitecte Josep Vila i Juanico ( 1906? + 19 setembre 1981 ) . Ens agradarà rebre una imatge d'aquest arquitecte a l'email castellardiaru@gmail.com


És remarcable  l’extensa obra de Josep Vila i Juanico al Cementiri de Sabadell


 http://www.patrimonifunerari.cat/artistes/arquitectes/josep-vila-juanico/


Escrivíem suara ;  en català tenim un frase impactant ‘ més val matar un home que posar un mal costum’, per imposar el mal costum de publicar dades relatives al patrimoni de Catalunya de forma parcial, val caldre matar més d’un milió de persones.


La desinformació era i és una eina que utilitzen els enemics de Catalunya – que ho son alhora , de TOTA la humanitat -, algú ho havia de dir, oi?

 

Esperem que per tornar a les ‘bones costums’, no calgui matar a ningú més,

sábado, 23 de octubre de 2021

EL VAPOR CODINA I XEMENEIA. SABADELL

 

La necessitat em portava fins a Sabadell, per recuperar-me dels efectes de la terrible caiguda que patia el dia 9.07.2021 ,  em calien els serveis dels fisioterapeutes.

 

Està clar però, que “la cabra sempre tira a la muntanya”, i amb el mòbil – encara no puc manipular la càmera fotogràfica – retratava  EL VAPOR CODINA I XEMENEIA, al carrer de Blasco de Garay, 37-39





http://www.sabadell.net/Fitxes/FitxesPepps/pagines/129-A.htm


Conjunt fabril format actualment per dues naus de planta baixa i un pati central per on es produeix l’accés.


També es conserva la xemeneia de l’antic vapor.


Autors :

Manuel Folguera i Duran, enginyer;

Narcís Nunell i Sala, enginyer;

Josep Renom i Romeu, mestre d’obres


Actualment l'Ajuntament de Sabadell és el propietari del vapor, on ara s'hi ubiquen les dependències de Vimusa i els serveis d'Informació d'Educació i Joventut.


De l'antic complex fabril, en queden dues naus que s'han rehabilitat i aprofitat per a instal·lar-hi aquests dos edificis d'equipament municipal.


La paremiologia catalana recull “ la dona borratxa i el vi al celler no pot ser”,  està clar que el trànsit  dels edificis i/o solars de les antigues fàbriques i vapors, destinats ara,  donar aixopluc a activitats de l’administració municipal, o a la construcció d’habitacles, és – en el millor dels casos – pa per avui.


Quantes persones poden dir avui, que viuen i treballen a Sabadell ?.


Retratava altres edificis que han tingut el mateix destí, i dels que – com és mal costum -  no en trobava informació.




I retratava  la façana d’un parell de cases que molt possiblement s’aixecaven amb la Llei de Cases Barates, i de les que, lògicament, tampoc en trobava cap informació.





Si teniu dades sou pregats de fer-nos-les saber a l’email castellardiari@gmail.com


Allò que no fem – a títol individual, com a persones – quedarà per fer, la C en alguns acrònims no fa referència a Catalunya

FARMÀCIA LLOP. SABADELL

 

La necessitat em portava fins a Sabadell, per recuperar-me dels efectes de la terrible caiguda que patia el dia 9.07.2021 ,  em calien els serveis dels fisioterapeutes.

 

Està clar però, que “la cabra sempre tira a la muntanya”, i amb el mòbil – encara no puc manipular la càmera fotogràfica – retratava la façana de la farmàcia Llop, que ocupa un part dels baixos de l'antiga casa Vicenç Ferrer, al Passeig  de la Plaça Major, 58.




Aquesta casa va ser construïda el 1901 per Juli Batllevell i Arús (Sabadell, 1864 – Barcelona, 20 de setembre del 1928); als baixos de l'edifici es trobava la drogueria "Las Drogas" (actual Deutsche Bank).


L’any  1902 s'enderrocà la casa contigua i s'eixamplà l'edifici, instal·lant la farmàcia "La Barcelonesa" (actual farmàcia Llop).


La decoració de la façana s'ha realitzat a partir de treball de fusteria. Dues pilastres flanquegen l'entrada, sustentades per un basament, decorada amb motius geomètrics. La part superior de la pilastra recorda a la composició, molt esquematitzada, d'un capitell.


Aquestes pilastres sostenen un ràfec pronunciat que conté el rètol indicador de l'establiment. La decoració més rica es troba a l'interior i està realitzada també amb fusta i es basa en prestatges, que cobreixen les parets interiors, i el taulell amb un disseny original, on la part central d'aquest la forma el vèrtex de dues línies còncaves.


Del centre de cadascuna d'elles surten dues pilastres. Tot aquest parament està ornamentat amb motius vegetals, sota un tractament modernista.


http://www.sabadell.net/Fitxes/FitxesPepps/pagines/B15-A.htm


La façana de la casa Vicenç Ferrer ha estat parcialment transformada, en les diferents modificacions que s'han realitzat s'han eliminat els balcons i les tribunes.

martes, 19 de octubre de 2021

EL TALIBÀ DE BARBERÀ DEL VALLÈS

 La història, trista, és molt comú en aquesta societat nostra,  una relació de parella – casada per l’església – es va deteriorant, fins al punt que l’home planteja  el divorci civil.

El domicili conjugal està escripturat únicament a nom del marit, malgrat que la hipoteca es pagava en un compte comú a nom dels dos, on s’ingressaven les nomines, ell va insistir en que d’aquesta manera “ pagarien el pis més aviat”.

Es plantejava doncs la devolució a la dona de la part de l’import de la hipoteca que havia satisfet, d’acord amb el que es disposa per analogia a l’article 361 Codi Civil i concordants.

Algú però – sempre hi ha qui vol fer negoci amb la desgracia aliena – convenç al marit de fer un canvi de compte, i traslladar al nou el pagament del rebut de la hipoteca, i al ensems començar a menystenir a la dona, en privat i en públic – evitant colpejar-la – , i al cap d’un temps oferir-li menys d’un terç del que ella havia aportat perquè marxi de la casa. Les amenaces de que intervindran “ policies amigos” de tant repetides, acaben fent entendre a la dona que tot és mentida.

La dona li fa una proposta per burofax, en la que li diu que llevat d’acord interposarà una denuncia per un presumpte delicte d’apropiació indeguda, article 253, y concordants  del Codi Penal, advertint-lo de que l’alçament de bens també està sancionat, i demanant-li la identitat de qui li dóna aquests mals consells, per  denunciar-lo com instigador.

La denuncia ja està al Jutjats, el marit presumeix de que hi ha una “ xarxa “ de funcionaris, manifestament misògins, que SEMPRE acaben arxivant les denuncies.

La dóna presentarà al Jutjat un Certificat expedit per l’empresa, on consta el període de temps en que la nomina s’ingressava en el compte comú,   molt ens temem però,  “ España  y yo, somos asi Señora “ que aquest Conte de Nadal, acabarà  a  :

Inspección de los Juzgados y Tribunales

C/ Trafalgar, 27-29 – 28010

Madrid