Aquest magnífic exemplar es troba als jardins dels antics propietaris de la fàbrica de Sant Benet, el respecte vers la seva existència ha condicionat l’aixecament dels edificis propers.
És l'arbre més gros del terme, i probablement un dels cedres de l'Himàlaia més grossos de Catalunya, malgrat això no està inclòs dins el catàleg d’arbres d’interès local. De fet no hi figura cap arbre del terme de Sant Fruitós.
La seva capçada fa uns 20 metres d'amplada màxima, té una alçada d'uns 22 metres i un perímetre de la base del tronc que fa 5,1 metres. A 130 centímetres d'alçada el seu tronc té un diàmetre de 134 centímetres.
Manté actualment una escorça esquerdada en escames irregulars i enfosquides. Les fulles d’aquest arbre perennefoli i resinós de creixement ràpid i capçada cònica i ampla, amb l'extrem superior inclinat a partir d'una certa edat, són aciculars, flexibles, de color verd platejat i llargues. Les flors són unisexuals i al mateix arbre en trobem de masculines i femenines. Floreix a la tardor.
El "Cedrus deodara", de la família de les pinàcies, és originari del sud i l'oest de l'Himàlaia, on viu entre els 1000 i els 2800 metres d'altitud.
Com nosaltres es troba aquí com a casa seva.
Atureu-vos per admirar-lo quan vingueu a fruir de les Nits d’Estiu que es duran a terme, al Món Sant Benet, els dijous i divendres, des del 12 al 27 de juliol de 2012, i els dimarts i divendres, del 30 de juliol al 4 de setembre de 2012.
No hay comentarios:
Publicar un comentario