Retratava la casa de número 31 al Carrer Nou, em cridava l’atenció el frontó central en el que destaca un rellotge de sol – que està sempre a l’ombra, d’ençà que es va aixecar l’edifici de l’altre costat del carrer - de ceràmica vidriada blanca i groga, on encara és visible la llegenda: "J. BOTEY" i "ANY 1930".
La fitxa tècnica ens diu : Edifici de planta quadrangular entre mitgeres. Consta de planta baixa i pis. La façana és plana, arrebossada, de color gris i es desenvolupa en quatre eixos marcats pels buits de la primera planta, que li donen verticalitat formant una balconada que està protegida mitjançant una barana de ferro de brèndoles ornamentades amb dibuix noucentista. A més d'aquesta decoració, els buits es troben emmarcats en el terç superior. La coronació de la casa es fa mitjançant una treballada barana de quatre pilastres medalló d'obra vista que emmarquen les també baranes de ferro i el frontó central en el que destaca un rellotge de sol de ceràmica vidriada blanca i groga que presenta la llegenda: "J. BOTEY" i "ANY 1930".
En Joan Carbó Canyameres era fill de Can Carbó Vell, l’antiga llibreria del carrer de Sant Roc, 15. En posar llibreria i enquadernació a la Carretera, cantonada amb el carrer Nou, els granollerins, per distingir les dues cases, l'anomenaren Can Carbó Nou (GARCIA-PEY, 1990).
Joan Carbó va ser també un dels impulsor del Museu a la postguerra, juntament amb Llobet, Jonch, Ruera i Estrada (Comunicació Museu de Granollers)
Ens agradarà tenir noticies de qui va ser l’arquitecte i/o mestres d’obres, que aixecava la casa, a l’email coneixercatalunya@gmail.com
No hay comentarios:
Publicar un comentario