Catalunya en matèria de documentar el patrimoni històric i/o artístic té encara molta feina a fer, aquest retard i/o incúria, per dir-ho de forma col•loquial, tenia la seva lògica durant la dictadura franquista, atès l’odi visceral que el sàtrapa sentia vers Catalunya i la seva llengua i cultura, passats més de 40 anys des de la seva ‘mort oficial’, i vivint en una ‘democraciola’ semblava que si més no a Catalunya es faria alguna cosa per recuperar aquesta part de la memòria històrica, val a dir que amb honroses excepcions els ‘ demòcrates catalans de tots els colors’ no consideren el patrimoni històric i/o artístic com un tema ‘important’, i la majoria dels ajuntaments no disposen encara d’un Catàleg de patrimoni, un grup reduït a la província de Barcelona mitjançant la Diputació provincial ha elaborat i publicat Mapes de Patrimoni que pateixen en general de força mancances, la resta gràcies a Patrimoni Gencat disposen d’un petit recull, sovint no actualitzat i com en el cas dels Mapes de Patrimoni amb força mancances.
Santa Margarida i els Monjos disposa de Mapa de Patrimoni, en el que com a mancança trobem que pel que fa a la casa dita Gimeno a l’ Avinguda de Catalunya 30.32, l’autoria s’imputa a ‘desconegut’ l’artífex de la major part d’edificacions de Catalunya.
Ens agradarà tenir noticia del promotor, nom, cognoms, lloc i data de naixement i traspàs, i del autor amb idèntiques dades a l’email coneixercatalunya@gmail.com , també els agradarà saber-ho als amics de http://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=8190
El Valentí Pons Toujouse, autor del bloc MODERNISME en la seva entrada http://vptmod.blogspot.com.es/2009/05/barcelona-villarroel-santa-margarida.html posa de manifest la semblança d'aquest edifici amb la casa Llacuna, del carrer Villarroel 159 de Barcelona, obra de l’arquitecte Juli Maria Fossas i Martínez, (Barcelona, 1868-1945), de l’any 1906.
Quan a la descripció llegia ; edifici de caire modernista compost de dos cossos amb accessos independents de planta baixa, primer pis i golfes. La façana principal ha estat modificada i presenta una part amb arrebossat modern i pèrdua d'elements decoratius originals. L'altre meitat ha conservat un portal amb arcada trilobulada i una porta amb motllures decorada amb motius vegetals. Al primer pis quatre portes decorades de la mateixa manera s'obren a una balconada que ocupa tota la façana. En aquest pis s'observa la façana treballada amb un esgrafiat amb motius vegetals i el fons de color blau (s'està perdent). A sobre de les finestres, es disposen simètricament quatre obertures en forma de llaçada amb tres forats cadascuna cobertes per rajoles esmaltades de color verd. Entre aquestes obertures hi ha esgrafiats que representen gerres amb flors. La part superior està definida per una sèrie d'elements ondulats i elevats sobre les obertures.
Sou pregats d’ajudar-nos en la nostra recerca, Catalunya us ho agrairà.
No hay comentarios:
Publicar un comentario