sábado, 25 de mayo de 2024

IN MEMORIAM DE L'ANTIGA ESCOLA A LA CASA CONSISTORIAL DE RIUDELLOTS DE LA SELVA

 

Fa anys que fem recerca arreu de Catalunya per identificar, retratar i documentar els edificis  que havien donat aixopluc a l’educació en els dies previs i/o posteriors a la dictadura franquista.  El creixement  demogràfic , exponencial ,  no ajuda, ben al contrari, la Catalunya dels 8.000.000 – que sembla que li agrada a l’inefable Oriol Junqueras Vies (Barcelona, 11 d’abril de 1969), dissolt la memòria històrica, entre altres “ beneficis”, com l’esgotament dels recursos naturals, aigua, sòl, ... , i per descomptat destrueix acceleradament els poquíssims vestigis que hem arribat a provar del mal dit “ estat del benestar”,  tenim una sanitat molt precària, uns serveis socials amb nivells d’ineficàcia extraordinaris, i un ensenyament equiparable només al tercer món.  

Llegia que fou l'any 1846 quan al primer pis de l'ajuntament es va començar a usar com escola per a nens. Les nenes van començar a tenir escola l'any 1875 quan s'enllestí un nou pis damunt l'escola dels nens i al costat de casa la mestra. A principis dels anys seixanta del segle XX l'escola es va traslladar a un nou edifici. Al llarg del curs 1988/1989, però, va tornar a fer funcions d'escola.


https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/36303

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.


No hay comentarios:

Publicar un comentario