jueves, 9 de mayo de 2024

CAN PUIGCARBÓ. TIANA. EL MARESME

 

El Josep Maria Toffoli Carbonell, publica una fotografia  de l’any 1930 de Can Puigcarbó de Tiana



 la casa va ser construïda l’any 1850 Antoni Tapit era el primer propietari , l'Isidre Puigcarbó la va comprar l’any 1862.

No tenim dades del mestre d’obres o arquitecte , autor del projecte de la casa. Sou pregats de fer-nos-ho saber a l'email castellardiari@gmail.com 

https://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=1965

En el mapa de Patrimoni llegia; A principis del segle XX (?) , el senyor Antoni Tapit va començar a construir-la: La primera propietat que es coneix és la d'Isidre Puigcarbó, com es fa palès en les inicials I.P.  Dorotea Arevillega, vídua de Salinas, li comprà i ha passat en herència fins l'actual propietària, la sra. Soledat Gibert. També coneguda com a Can Salines o Can Gibert.

https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/9184

Ens agradarà tenir noticia  a l’email castellardiari@gmail.com , del cognom matern, i del lloc i data de naixement i traspàs de l’ Isidre Puigcarbó, que potser és el mateix que  va comprar aquest, mitjançant subhasta pública dels béns eclesiàstics del Convent de Santa Caterina  l’any 1838 , l’edifici Gombau, 1

http://cartaarqueologica.bcn.cat/979

https://masies.juntstiana.cat/la-riera/

A Catalunya  en l'àmbit del Patrimoni Històric, son pocs i cadascú va a la seva.  El Fons Estudi de la Masia Catalana, es va aturar per l'alçament dels militars feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGÍTIM i DEMOCRÀTIC de la II República, perquè no s'ha continuat ?. 

Tot el material del  blog https://coneixercatalunya.blogspot.com/    està disponible lliurement

Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.

No hay comentarios:

Publicar un comentario