lunes, 20 de diciembre de 2021

CAN LLOSAS. OLOT. LA GARROTXA

 

Matias En Mais Castanyer  , publica una fotografia de Can Llosas (1894), casa del banquer i polític Pere Llosas (Olot, 12 de maig de 1870 - 28 de novembre de 1955), al carrer de Joan Pere Fontanella,  els promotors foren (Juan Llosas i Rosa Badia, pares de Pere Llosas i Badia), i l’autor del projecte fou el   mestre d’obres, Joan Cordomí Bosch.


Patrimoni Gencat la descriu com; casa eclèctica ubicada entre el carrer Fontanella i la carretera de Santa Pau. Disposa de baixos, planta, pis i golfes. La porta d'ingrés està emmarcada per pilars d'estuc que sostenen un entaulament rectangular amb motius florals i les inicials L.J.L.-R.B. La resta de les obertures també disposen d'entaulaments decorats amb fullatges, fruit i petxines.




Fotografia . Ivan Bea


La façana més característica de Can Llosas es la que mira a la carretera de Santa Pau, que retratava l’Olga Sacrest Roca ,      l’any 1986.




Cal destacar la gran galeria porxada amb arcs ogivals i els escuts que decoren els angles.


Poseu Olot a la llista d’indrets d’obligada visita, i al ensems - si us estimeu la vidaeviteu visitar Palència, almenys fins que s’hagi empresonat alPablo Casado Blanco (Palència, 1 de febrer de 1981)

jueves, 2 de diciembre de 2021

EL PANTEÓ MAS DEL CEMENTIRI DE POBLENEU. BARCELONA

 

El Raül Pastó Ceballos pública la fotografia de l’àngel, enlairant-se amb les ales desplegades que acompanya cap al Cel la figura d'una dona jove, vestida amb una túnica, obra de l’escultor Federico Fabiani (28 de novembre de 1835-20 de gener de 1914) que llueix al panteó Mas, dissenyat pel mestre d’obres   Pere Bassegoda Mateu (1817-1908)


 


https://kripkit.com/federico-fabiani/

https://www.epdlp.com/arquitecto.php?id=17781

https://www.artfunerari.cat/cementiri-de-poblenou

 https://ca.wikipedia.org/wiki/Cementiri_del_Poblenou

https://www.poblesdecatalunya.cat/municipi.php?m=080193R11


Hi ha un turisme “ funerari” – normalment estranger – amb un alt nivell cultural, que gaudeix a cor que vols de cementiris com el de Poblenou, el de Montjuic, el de Lloret de Mar,...,  insisteixo que acostumen a ser persones d’alt nivell cultural, no hi trobareu doncs, “ al ximplet de Palència”, a  “ la montapollos “ , al “  basc foll” ,  la “ fatxa mòbil”,  o a l’inefable “ bocamoll” , esteu tranquils.