domingo, 28 de enero de 2024

TENIU DADES DELS AUTORS DE LA FÀBRICA DAMM “ LA BOHEMIA” AL CARRER ROSSELLÓ, 515 DE BARCELONA?.

 

M’arribava fins a l’antiga fàbrica de Damm al carrer Rosselló, 515 de Barcelona, que segons les  cròniques oficials s’aixecava de forma quasi  màgica”, tota vegada que no hi ha constància de cap arquitecte i/o enginyer que intervingués en la construcció, està clar que és una “ omissió”  i que aviat algú en farà arribar els noms, cognoms, lloc i data de naixement i traspàs dels  autors a l’email castellardiari@gmail.com , oi?  


https://www.youtube.com/watch?v=8e6xxL95vTk

Trobava una imatge de 1906


Teniu dades dels autors? . Cal excloure al maligne, malgrat que des de sempre el negoci de la construcció és un del seus àmbits preferits.

Valentí Pons Toujouse, autor  del blog MODERNISME , i altres publicacions de molt interès, em deixava un comentari; sembla que va ser en principi projecte d'un tal Conrad Zimmer – ens agradarà rebre’n més dades a l’email castellardiari@gmail.com  -per a la fàbrica de cerveses Bohèmia,  i després van actuar Ramon Puig Gairalt  (Hospitalet de Llobregat, 1886-Barcelona, 1937) i Josep Domènech Mansana (Barcelona, 15 de abril de 1885 - ibídem, 7 de octubre de 1973)

No hay comentarios:

Publicar un comentario