miércoles, 5 de junio de 2013

LA TORRE DELS MEXICANS DE SANT LLOREÇ SAVALL AL VALLÈS SOBIRÀ

Tenia com a sherpa al Josep Olivé Escarré de 87 anys, i que recordava que abans del genocidi contra Catalunya 1936-39, la casa s’anomenava TORRES, i fins que apareixia encara en algunes fotografies antigues.

Del seu record la casa la feien de cap i de nou uns indianos, als que tothom coneixia com ‘ els mexicans’.

Coincideix en que l’any 1936 fou confiscada pel Comitè de Milícies Antifeixistes, i que l’edifici acollí l’Ajuntament durant el conflicte bèl•lic, que deixaria una empremta inesborrable a Sant Llorenç, que tenia 1667 veïns l’any 1930 a les acaballes del primer feixisme ( Dictadura de Primo de Rivera ), i que trigarà 30 ANYS per a recuperar aquesta població, al cens de 1960 consten 1.705 veïns.



La descripció tècnica ens diu : edifici de planta quadrada amb teulada a quatre vessants, de planta baixa i pis i envoltada de jardí. Les finestres de la planta estan emmarcades per una motllura, i les del pis són d'arc de mig punt amb una mica de balcó.

Trobava a l’hemeroteca de la Vanguardia del domingo, 25 abril 1954.

Don Jaime Blasi Buxeda falleció el día 15 del corriente, a la edad de 80 años, confortado con los Santos Sacramentos y la Bendición Apostólica. (E. P. D.) —

Sus afligidos: esposa Angela Caba; hijos Antonio y Ana; hijos políticos María Margenat y José Montlló; nietos Jaime Blasi y Jaime Montlló; hermana Carmen: hermanos políticos, sobrinos, primos, demás familia y las Casas Hijos de Antonio Blasi, Costa y Blasi, de ésta, y Farmacia Montlló, de Barcelona, al recordar a sus amistades tan sensible pérdida, les ruegan le tengan presente en sus oraciones y se sirvan asistir al oficio y misas que, por el eterno descanso de su alma, se celebrarán mañana lunes, a las diez, en la iglesia parroquial de la Sagrada Familia, por lo que les quedarán muy agradecidos.

Tarrasa, 25 de abril 1954

Sou pregats de dir-nos la vostra a l’email coneixercataunya@gmail.com , també si s’escau a l’Ajuntament de Sant Llorenç Savall perquè esmeni les dades del catàleg de Patrimoni.

No hay comentarios:

Publicar un comentario