sábado, 3 de noviembre de 2018

L’EDIFICI DE LA CASA DE LA VILA DE SANT POL DE MAR HAVIA AIXOPLUGAT LES ESCOLES PÚBLIQUES?.


Sant Pol de Mar tenia un cens de 1.492 veïns l’any 1910, data en la que l’arquitecte municipal Ignasi Mas i Morell (Barcelona, 1881-1953), aixecava l’edifici de les Escoles Públiques.

https://sites.google.com/site/barcelonamodernista/ignasi-mas-i-morell

Podem estimar en quasi 500 les persones en edat escolar en aquella època, i és lògic penar que abans del magnífic edifici modernista, les activitats d’ensenyament es desenvolupessin en altres locals, d’aquí la nostra pregunta, que no troba resposta en la documentació patrimonial.

file:///C:/Users/Usuario/Downloads/santpol_d1_cataleg-bens_ai.pdf pàgina 27 de 96
file:///C:/Users/Usuario/Downloads/memoria+normativa.pdf

Característiques: Conjunt d'edificis entorn la plaça de la Vila: edifici principal, annex d’imitació de l’anterior i un cos de transició, i cos interior. L’edifici principal, de finals del segle XIX i reformat l’any 1955; ens agradarà tenir noticia de l’autor de la reforma a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Té la façana arrebossada i lliscada ressortint de la pedra; cornisa amb fris esgrafiat; balustrada de terrat de ceràmica; sòcol de pedra natural aplacada; emmarcats d’obertures de granit; llosana del balcó de pletines metàl·liques i solera de gruixos de rajola, amb cara inferior vidrada; i barana de ferro forjat.

El portal adovellat és de pedra natural del segle XVIII procedent de Can Jan (plaça Moragas), i el forjat original és de bigues de fusta de Melis.

S’ha afegit la planta segona.

Esperem les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

El Valentí Pons Toujouse, autor del bloc MODERNISME confirma haver pogut veure un plànol sense signar de l’edifici de la Casa de la Vila de Sant Pol de Mar de l’any 1934 on es descriu un edifici de planta + 2. Hom suposa que és de l’Ignasi Mas Morell (Barcelona, 1881-1953), perquè en aquella època era l’arquitecte municipal.


No hay comentarios:

Publicar un comentario