viernes, 21 de junio de 2019

IN MEMORIAM DE LA CAPELLA DE SANT JOAN DE CAN ESTAPÈ DE CASTELLBISBAL. EL VALLÈS OCCIDENTAL.

L’Antoni Gallardo i Garriga (Barcelona, 1889 – 1942), retratava per a l’Estudi de la Masia Catalana, entre 1912 i 1928, “vista posterior de la Capella de Sant Joan, de Can Estapé, amb xiprers i vinyes”, al terme de Castellbisbal, a la comarca del Vallès Occidental .

http://mdc.csuc.cat/cdm/singleitem/collection/afcecemc/id/2046/rec/74

L’any 2009 pelegrinava fins a Castellbisbal i retratava el runam esfereïdor d’aquesta capella, em calia demanar confirmació al Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavin), davant els meus dubtes donat l’estat en que es trobava.

http://coneixercatalunya.blogspot.com/2010/09/ermites-de-castellbisbalvalles.html

La resposta del Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavin) em venia a confirmar que la Capella de Sant Joan de Benviure, de Can Llopart o Ca N’Estapé de Castellbisbal, ja estava en ruïnes l’any 1969.

Cal deixar constància de l’activitat destructiva de brètols i vàndals arreu de Catalunya, i MOLT ESPECIALMENT a les comarques litorals i prelitorals. Està clar, que aquestes tribus NO es poen incloure dins del concepte ‘ demòcrates’ , i si PERFECTAMENT en el grup de Partits de l’Eix del Mal, oi?.

No hay comentarios:

Publicar un comentario