lunes, 18 de octubre de 2021

APROFITEU ELS DARRERS DIES PER A GAUDIR D’AQUESTA VISTA. ESGLÉSIA DE LA PURISSIMA CONCEPCIÓ DE MARIA. SABADELL

Miquel Pasqual i Tintorer (Sant Feliu de Llobregat, Baix Llobregat, 1849  Barcelona, Barcelonès, 1916), en el període 1879-1885,  i 1892 en que s’aixecava el campanar, va ser l’autor de l’església de la Puríssima Concepció, al número 21 de la Via Massagué, de Sabadell.

https://purissimasabadell.org/quant-a/historia/

http://www.sabadell.net/Fitxes/FitxesPepps/pagines/044-A.htm 

La necessitat em portava fins a Sabadell, per recuperar-me dels efectes de la terrible caiguda que patia el dia 9.07.2021 ,  em calien els serveis dels fisioterapeutes.

 

Està clar però, que “la cabra sempre tira a la muntanya”, i amb el mòbil – encara no puc manipular la càmera fotogràfica - , recollia des del Raval de Dins.  una imatge que en els propers dies i setmanes, desapareixerà de la vista dels transeünts.





Llegia que la benedicció la duia a terme el bisbe de Barcelona, Jaume Català i Albosa (Arenys de Mar, 1 de novembre de 1835 - Barcelona, 1 de març de 1899), oncle besavi del poeta Salvador Espriu Castelló (Santa Coloma de Farners, 10 de juliol de 1913 - Barcelona, 22 de febrer de 1985), la seva casa pairal conservada avui encara, es troba al carrer que porta el seu nom a Arenys de Mar.


Feien donació dels terrenys les senyores Boadelles – ens cal el nom propi , el cognom matern, i el lloc i data de naixement i traspàs - , i l’impuls econòmic de Pau Vilarrubies - – ens cal el cognom matern, i el lloc i data de naixement i traspàs – la misogínia feixista costarà Déu i ajuda en eradicar, oi?.


L’església patia una destrucció TOTAL, en els dies foscos que seguien a l’alçament armat dels militars feixistes contra el govern LEGÍTIM i DEMOCRÀTIC de la II República, amb el concurs de la Jerarquia Nacional catòlica, excepció feta de l’arquebisbe de Tarragona i Cardenal de l’església catòlica romana, Francesc d’Assís Vidal i Barraquer (Cambrils, Baix Camp, 3 d’octubre de 1868 – Friburg, Suïssa, 13 de setembre de 1943) i algun altre prelat.  


Ens agradarà tenir noticia de l’autor de la reconstrucció a l’email castellardiari@gmail.com


La sensació de trobar-nos en una espiral de desinformació i àdhuc d’incultura a Sabadell, comença a ser quasi física, oi?.

 

 

 

 

 


No hay comentarios:

Publicar un comentario