sábado, 23 de octubre de 2021

FARMÀCIA LLOP. SABADELL

 

La necessitat em portava fins a Sabadell, per recuperar-me dels efectes de la terrible caiguda que patia el dia 9.07.2021 ,  em calien els serveis dels fisioterapeutes.

 

Està clar però, que “la cabra sempre tira a la muntanya”, i amb el mòbil – encara no puc manipular la càmera fotogràfica – retratava la façana de la farmàcia Llop, que ocupa un part dels baixos de l'antiga casa Vicenç Ferrer, al Passeig  de la Plaça Major, 58.




Aquesta casa va ser construïda el 1901 per Juli Batllevell i Arús (Sabadell, 1864 – Barcelona, 20 de setembre del 1928); als baixos de l'edifici es trobava la drogueria "Las Drogas" (actual Deutsche Bank).


L’any  1902 s'enderrocà la casa contigua i s'eixamplà l'edifici, instal·lant la farmàcia "La Barcelonesa" (actual farmàcia Llop).


La decoració de la façana s'ha realitzat a partir de treball de fusteria. Dues pilastres flanquegen l'entrada, sustentades per un basament, decorada amb motius geomètrics. La part superior de la pilastra recorda a la composició, molt esquematitzada, d'un capitell.


Aquestes pilastres sostenen un ràfec pronunciat que conté el rètol indicador de l'establiment. La decoració més rica es troba a l'interior i està realitzada també amb fusta i es basa en prestatges, que cobreixen les parets interiors, i el taulell amb un disseny original, on la part central d'aquest la forma el vèrtex de dues línies còncaves.


Del centre de cadascuna d'elles surten dues pilastres. Tot aquest parament està ornamentat amb motius vegetals, sota un tractament modernista.


http://www.sabadell.net/Fitxes/FitxesPepps/pagines/B15-A.htm


La façana de la casa Vicenç Ferrer ha estat parcialment transformada, en les diferents modificacions que s'han realitzat s'han eliminat els balcons i les tribunes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario