viernes, 1 de octubre de 2021

CASA DE NÚMERO 22 DEL CARRER DE LA INDUSTRIA. SABADELL

 

La necessitat em portava fins a Sabadell, per recuperar-me dels efectes de la terrible caiguda que patia el dia 9.07.2021 ,  em calien els serveis dels fisioterapeutes.  


Està clar però, que “la cabra sempre tira a la muntanya”, i amb el mòbil – encara no puc manipular la càmera fotogràfica, retratava l’habitatge unifamiliar de dos cossos format per planta baixa i pis, situat al     carrer de la  Indústria, 22 , obra de l’arquitecta  Francesc de Paula Nebot i Torrens (Barcelona, 11 de juliol de 1883 - ídem, 1965)





L'ornamentació de la façana presenta un gust pels elements classicistes. La façana presenta una distribució simètrica de la que es destaca, a partir de l'estuc, un cos sortint que inclou la porta d'entrada i la balconada central tractada a manera de balustrada. Aquest cos està coronat per un frontó triangular sustentat per mènsules, i la seva pròpia teulada, a l'interior presenta un esbocinament que coincideix amb l'arc de la finestra. L'acabament de la façana es decora amb una gran balustrada sustentada per una cornisa amb motllures. Destaca l'ornamentació de les obertures i el tractament de les reixes de ferro forjat.


El carrer de la Industria presenta un aspecte desolador - com quasi tots els fets desgraciats i/o desagradables - segur que algú ho relacionarà amb la Covid.19  


La sensació de que a Sabadell , res serà el que era, a mi, com a moltes més persones, se’m feia evident,

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario