domingo, 29 de enero de 2023

IN MEMORIAM. ERMITA DE SANT MARTÍ DE GURP. TREMP.EL PALLARS JUSSÀ.

 

L’ Ester Gonzalez Vidal, publica fotografies de l'ermita de Sant Martí, al terme estratosfèric  de Tremp (   302,47 km² ).

 









Patrimoni Gencat   explica que  l'ermita de Sant Martí es troba situada sobre un penya-segat, en una zona elevada.


És una construcció d'una sola nau, rectangular, amb absis semicircular, precedit per un petit arc triomfal. Tota la construcció és coberta per una volta de canó de perfil apuntat.


L'edifici compta amb tres obertures: una finestra esqueixada a l'absis, una finestra de perfil apuntat que corona la façana oest i el portal d'accés, a la façana sud.


Aquest últim és format per un arc de mig punt de dovelles ben tallades que s'inicia en una imposta bisellada.


L'aparell dels murs és irregular i el desnivell del terreny ha determinat la fesomia dels murs, amb la utilització de grans blocs de pedra a la base.


Interiorment destaca la imposta que recorre tot el perímetre de l'ermita, a partir de la qual neixen la volta i els arcs torals.


La fredorada d’aquest gener de l’any 2023,  ha deixat clar – per si algú en tenia dubtes – que des dels poders públics, ni es fa, ni es farà res, per posar remei a la manca de serveis sanitaris i socials, que constitueix “ marca de fàbrica” , d’aquesta “ democraciola”  maleïda.

https://diaridecastellardelvalles.blogspot.com/2023/01/les-morts-inevitables.html


Els evangelis  expliquen que  Ponç Pilat,  donava a triar als jueus entre Jesús i Barrabàs – i triaven aquest segon- ,  la tria que ens proposa l’inefable Salvador Illa Roca (La Roca del Vallés, Barcelona, 5 de mag de 1966) – el càrrec polític que acumula més morts en la seva àrea de competència  desprès del sàtrapa -,   és entre els casinos i els jocs o entre la vida i la salut dels que viuen a Catalunya,  ens temem el pitjor.

https://diaridecastellardelvalles.blogspot.com/2022/12/crims-per-omissio.html


De vegades la pau, no és més que por.

 https://www.youtube.com/watch?v=kyMdCiKPPks


Sempre, sempre, sempre, trobem a faltar imatges i dades dels edificis escolars anteriors i/o coetanis a la dictadura franquista,  val a dir que la  despoblació dels Pirineus  – i la manca de sensibilitat d’alguns polítics – ho fa encara més difícil. De genolls si cal, us demano que ens feu arribar imatges i dades a l’email castellardiari@gmail.com

Catalunya us ho agrairà. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario