sábado, 9 de junio de 2018

FAÇANA DE L’ESGLESIA DE SANTA MARIA DE MAGDALA DE SANTA COLOMA DE QUERALT. CONCA DE BARBERÀ/ABANS BAIXA SEGARRA.

Llegia que l'any 1327 es fundà l'hospital i benefici o Confraria de la Santa Creu.

El 1331 un tal Castellolí fundà el benefici de Santa Magdalena coneguda des d'aquell moment com Església i Hospital de Santa Magdalena.

La vídua d'en Pere de Queralt, Sra. Francesca, i el Carlà Guillem de Santa Coloma, donaren les franqueses perquè s'hi fes.

L'any 1922 l'Ajuntament subhastà l'edifici i fou adquirit per la Societat Cooperativa Obrera (Centre Republicà).

L'any següent, 1923, el mateix Ajuntament cedí a la Sra. Josefa de Requesens, propietaris del Castell, la façana de dita església que es reedificà al pati del susdit castell i s'inaugurà el mes de març de 1925.

La façana de pedres carrejades, amb cloquer de doble espadanya. A la part baixada una gran arcada de mig punt amb reixa i una porta d'entrada central de ferro forjat.

També hi ha un escut de pedra de la família Requesens que foren els qui la traslladaren pedra a pedra al lloc actual (pati del Castell).


Retratava als dos Josep’s i al Sebastià Codina Padrós, davant de la façana, advertint-los que únicament és això, una façana, un símbol perfecte d’aquesta ‘democraciola’ que s’ha embolcallat amb la bandera i la corrupció, o la corrupció i la bandera, i que presumeix de mantenir tancats els millors fills de Catalunya.

No hay comentarios:

Publicar un comentario