sábado, 23 de marzo de 2019

IN MEMORIAM DE L’EMPRESA AUTOCARS RIERA. BLANES. LA SELVA. GIRONA. CATALUNYA

JOAN PORTAS PERPIÑA publica una fotografia de l’autocar de l’empresa AUTOCARS RIERA que va estar fent la ruta Blanes-Barcelona a les primeres dècades del segle XX


Li preguntava a la Nuria Caba Arnella, si tenia constància de que Carrosseries Caba de Sabadell, s’hagués encarregat de fer-hi la carrosseria. Us tindré informats de la seva resposta.

Reprodueixo de : https://www.blanes.cat/docweb/2017-02-02-expo

Dionís Riera DagaS (Rabós d'Empordà 1877 – Blanes 1955) va arribar a Blanes l’any 1912 i es va dedicar a fabricar eines per a l’agricultura, carruatges i la tracció animal. Dos anys més tard va fundar Autocars Riera, dedicada a transportar els blanencs als mercats de Santa Coloma, Maçanet o Girona.

Va començar a destinar el seu taller a garatge d’automòbils, i l’any 1924 va oferir un servei de taxis.

La seva seu social estava al Carrer Anselm Clavé, i va arribar a disposar d’una dotzena de cotxes que batejava amb noms molt peculiars: Ou dur, Bala o Xato petit, de Chevrolet o Brockway.

El seu fill Donís va continuar el negoci ampliant les rutes i, a partir de la dècada dels anys 60, de la mà del nét del fundador, va recórrer molts països d’Europa acompanyant grups de blanencs i entitats com l’Esbart Joaquim Ruyra o la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria. Finalment, de la unió de diverses petites empreses es va crear Blancars als anys 70.

L’empresa va continuar prosperant fins a finals del segle XX.

El DIONÍS RIERA MORAN
deixava escrit com va acabar la història d’aquesta empresa de transports : http://casmontpuro.blogspot.com/

1 comentario:

  1. Tinc molt present el Dionís i la seva família,per mi mol entrenyables. Del Dionís, la motocicleta Norton comando, els autocars, els autocars que feien la ruta setmanal al Collell jo normalment amb el Dionís però també amb L'avelino o amb el Xapellí, també l, autocar que varem batejar al moll el "Vila de Blanes". Salutacions família Riera/Moràn.

    ResponderEliminar