domingo, 11 de octubre de 2020

CAN PASCUAL I LA SEVA CAPELLA – QUE INTUÏM MARIANA – LA TORDERA. EL MARESME

 

Havia inclòs l’enllaç de CAN PASCUAL en una publicació en la que volia incloure els edificis religiosos del terme de Tordera :

https://coneixercatalunya.blogspot.com/2017/11/ermita-de-sant-pere-patrimoni-religios.html?fbclid=IwAR2CW80std_EhE0RJvnb1177bDmnEURZN8-6ZYrcu5ho3I5P4CfhyBlAbK4

http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=8&consulta=MCU0KzA4Mjg0NSU%3D&codi=9257&fbclid=IwAR19OfoPwyoFNMDD8G8SeavQzClPIXkg7ZblIOOcTwYb6UjBRz44hWtQL2g

No em parlen els amics de Pobles de Catalunya :

https://www.poblesdecatalunya.cat/municipi.php?m=082845

I PatrimoniGencat i dedica una descripció telegràfica ; té un cos principal i dos cossos laterals irregulars. Consta de planta baixa i dos pisos. Un pati central distribueix els edificis. Posteriorment s'ha afegit un cos perpendicular. Té una petita capella adossada. El portal és dovellat i té dues finestres gòtiques.

Cap dada de l’advocació de la capella, ho demanarem al Centre de Documentació de Cultura Popular iReligiosa de Catalunya ( Arxiu Gavín).  També si en tenen imatges del interior.

Hi ha una dada MOLT INTERESSANT, fou restaurada l’any 1929, i  ens agradarà tenir noticia de qui en va ser el promotor   i l’autor, ja sabeu; noms, cognoms, lloc i data de naixement i traspàs a l’email coneixercatalunya@gmail.com , castellardiari@gmail.com  . vitpons@gmail.com

El Joan Dalmau Juscafresa em feia arribar un parell d’excel·lent fotografies .





Tordera pertany al bisbat de Girona, enviarem aquesta publicació a parroquiadetordera@gmail.com , bisbatgirona@bisbatgirona.cat,  amb el prec que ens confirmin l’advocació – intuïm mariana, per la figura que hi ha a la façana – de Can Pascual de Tordera, els ho demanarem per l’amor de Déu.



També a tordera@tordera.cat  ,  alcaldia@tordera.cat  a l’atenció de l’alcalde Joan Carles Garcia Cañizares ( Barcelona, 07/11/1961 ) Diputat Provincial  i  President de l'Àrea de Cultura.

Amb totes les precaucions higièniques i sanitàries  que recomanen les autoritats CATALANES, sortiu a conèixer Catalunya .

No hay comentarios:

Publicar un comentario