viernes, 25 de junio de 2021

CASA PRATS / TORRENTS AL CARRER D’EN FONT. SABADELL

 

Baixava a Sabadell perquè a la Guitarreria , botiga i taller al carrer de Sant Cugat, 84, valoressin si l’arranjament de la Cadete Estruch del meu net Bernat , per dir-ho de forma planera “valia la pena”. Sembla que si, us en explicaré el resultat en un parell de setmanes, si Déu vol, clar.


Feta la feina, aprofitava per retratar la façana        de la casa   Prats o Torrent al carrer d'en Font, 32, obra de l’arquitecte Juli Batllevell i Arús (Sabadell, 1864 – Barcelona, 20 de setembre del 1928)

 



Patrimoni Gencat en diu ; habitatge unifamiliar modernista, format per planta baixa, pis i golfes. Els materials utilitzats a la façana són la pedra al sòcol, la ceràmica de plaquetes imitant el maó vist per a la planta baixa i per a les llindes de les obertures, l'estuc al pis i golfes, maó vist a la cornisa i ceràmica de coronament.


És apreciable el treball de forja de les baranes i del terrat, i els arrambadors ceràmics fets amb trencadís.


Sabadell, dissortadament no pot presumir de gaires coses, ensorrada o quasi la  industria tèxtil, desapareguda la Caixa d’Estalvis, l’únic tret diferencial remarcable es la condemna del que en fou alcalde, Manuel Bustos Garrido (Pedralba, País Valencia,  4 de maig de 1961)

https://www.vozpopuli.com/espana/supremo-prision-sabadell.html


L’obra de l’arquitecte Juli Batllevell i Arús , sense cap dubte,  és un excel·lent motiu per reivindicar la qualitat  de “ciutat”, oi?

No hay comentarios:

Publicar un comentario