viernes, 26 de abril de 2024

CAN MÀRGENS I LA SEVA CAPELLA ADVOCADA A SANTA MARGARIDA . LLERONA. LES FRANQUESES DEL VALLÈS

 

La Carmen Lara Navas, de la que ens  agradarà tenir noticia de lloc i data de naixement i de la seva peripècia vital a l’email castellardiari@gmail.com, retratava can Màrgens i la seva capella advocada a Santa Margarida.

 


https://calaix.gencat.cat/handle/10687/203457

Màrgens és el nom del cognom de la família, però tot ve perquè la casa estava “supra margine” o com es diu més tard en català “a sobre el marge”

No sabia trobar els Goigs d’aquesta capella, si existeixen sou pregats de fer-nos-els arribar a l’email castellardiari@gmail.com

https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/28794

https://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=17580

https://www.garbuix.com/2018/01/macompanyeu-a-can-margens/

 Sembla que s’estranya  el Pedro Sánchez Pérez-Castejón (Madrid, 29 de febrer de 1972) del setge a la seva parella , María Begoña Gómez Fernández , ( Bilbao, 1975 ). Euskadi.

No és casualitat que el PP mantingui el govern de la Comunitat Gallega,  que ho pregunti a les persones que es presentaven per les llistes del seu Partit.

Que Santa Margarida    i   Sant Antoni de la  Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels  , amazics, illencs,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits ,  sahrauís ... , pescadors , pagesos, ramaders ,..    i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.


No hay comentarios:

Publicar un comentario