martes, 11 de diciembre de 2012

CAL MARQUET DE L’ARBOÇ

L’edifici s’atribueix a Josep Bertrán Miró, esmentat en algun lloc com ‘mestre d’obres’, i en altres com ‘arquitecte’, apareix com a col•laborador de l'arquitecte Eugeni Camplloch Parés ( 1870-1950) en la construcció de l’edifici de l’Hospital de Sant Antoni Abad.

Reprodueixo de :
http://www.arbocenc.org/uploads/SUB41annex%201_%20fitxes.pdf

Edifici en cantonada format per dos cossos de diferent alçada, amb la façana principal lleugerament enretirada de l'alineació del carrer, del qual queda separat per un espai enjardinat on hi trobem una petita font adossada a la mitgera i un interessant element de tancament amb combinació d'obra i ferro forjat.


L'edifici, de tres plantes d'alçada, presenta un volum principal contundent, de línies senzilles en la què destaca la combinació de maó vist (emmarcant les obertures) i l'arrebossat de color blanc de les parts massisses, i està coronat per una vistosa barana ondulada d'obra, amb elements vidriats i ferro forjat.

Sobre una planta baixa de composició unitària, el cos principal té adossada una galeria a la seva esquerra, molt enganxada a l'església parroquial al carrer del Nord, de menor alçada, que presenta una tribuna oberta al primer pis i una terrassa al segon, utilitzant les mateixes combinacions de materials colors que la resta de l'edifici i coronada pel mateix tipus de barana. En destaquen les columnes salomòniques i els arcs de la galeria de la primera planta, així com el pinacle-mirador que s'enlaira a la cantonada del cos més alt i que estira l'edifici cap amunt.

A l'interior, tot i algunes transformacions (especialment en planta baixa), es mantenen espais, decoracions i elements originals.

Sou pregats d’ampliar-nos les dades biogràfiques del Promotor, i confirmar – si és possible – l’autoria del projecte a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario