Patrimoni Gencat ens diu ; Presenta una decoració de la façana de caire modernista. La porta d'entrada al local mostra una ornamentació amb ceràmica vidriada, ocupant el brancal i la llinda de la porta, dividint-se en dues zones: la zona del sòcol amb rajols monocroms i la part superior amb una ornamentació vegetal policroma que neix dels brancals de la porta. A l'alçada de la llinda hi ha dos medallons ovalats en els que es representa el símbol farmacèutic de la serp enroscada en la copa i un pot de ceràmica dels utilitzats en les farmàcies per tal de conservar els productes medicinals. Sobre la llinda hi ha el cartell que anuncia l'establiment: "Farmàcia". Cal destacar el treball de fusteria de l'interior de la botiga ja que es tracta de les prestatgeries originals en excel·lent estat de conservació.
L’autor de l’edifici va ser; Josep Antoni Obradors i Poch, que havia obtingut el títol de mestre d’obres per l’Acadèmia de Belles Arts de Barcelona, el desembre de 1856, i també estava en possessió dels títols de director de camins veïnals i d’agrimensor (Bassegoda, 1973, p. 92).
L’autor de les majòliques , així com de tota la col·lecció de pots o botamen són de l’època i foren adquirits a la fàbrica de M. Casademunt que tenia a Barcelona al carrer Escudillers. Modest de Casademunt i Giralt (Barcelona, 1881 - Sabadell, 1964)
https://sites.google.com/site/barcelonamodernista/farmacia-argelaguet
http://www.farmaciaargelaguet.cat/
https://publicacions.iec.cat/repository/pdf/00000210%5C00000090.pdf
Ens agradarà rebre l’email imatges fotogràfiques – i és possible – del Josep Antoni Obradors i Poch, així com la el lloc i data de naixement i traspàs, i també de Modest de Casademunt i Giralt (Barcelona, 1881 - Sabadell, 1964).
Hi ha una munió de fotografies de ‘personajillos’ quin mèrit màxim ha consistit en fer malifetes, i ens manquen imatges dels artesans i artistes que contribuïen a fer un món millor.
No hay comentarios:
Publicar un comentario