miércoles, 9 de diciembre de 2020

LA CASA RECTORAL DEL “ TURÓ DEL TEIXONS”. MONTMELÓ. EL VALLÈS ORIENTAL.

 

L'Arxiu Comarcal del Vallès Oriental publica una fotografia , vista de l'església i casa de la rectoria de Montmeló fa aproximadament un segle.




Josep Umbert Serra, comenta, la fotografia és del fotògraf Lucien Roisin Besnard (L. Roisin) (París, 1884 - Barcelona, 1943) , i es deuria fer entre els anys 1927 i 1928.

La rectoria es va inaugurar i beneí el 13 de maig de 1928, això confirma la tesis del Josep Umbert Serra.

Li havíem dedicat un post :

https://coneixercatalunya.blogspot.com/2013/02/la-rectoria-de-santa-maria-de-montmelo.html

En el que dèiem; la construcció té trets d’influència clarament andalusí, això podria explicar  perquè malgrat considerar l’edifici obra de José Sabadell Mercadé – del que trobàvem una llarga dedicació al Cos de Bombers de Barcelona - , llegia a la fitxa tècnica que els plànols els va dibuixar un tècnic de la fàbrica Cucurny, Ramon Casanelles i l’edifici el va construir el mestre d’obres Miquel Molins.

Sou pregats de fer-nos arribar   el segon cognom, i qualsevol dada que us sembli d’interès del Ramon Casanelles , i del Miquel Molins a l’email coneixercatalunya@gmail.com , castellardiari@gmail.com

Han passat set anys des d’aquell prec, i no hem rebut cap noticia des del “ turó del teixons” , ho entenem, Montmeló tenia un cens de 537 ànimes l’any 1900, i  des de 1960, ha patit un creixement exponencial fins arribar als 8.755 de l’any 2019, trobar avui un  montmeloní, montmelonina, nascut a Montmeló de pares i avis, també nascuts a Montmeló, és més difícil que trobar un polític honest.

Que Maria  intercedeixi davant l’Altíssim perquè s’aturi aquesta sindèmia ,  que s’acarnissa amb les persones grans, els malalts crònics, i els que pateixen estretors econòmiques, també que no permeti que es facin realitat elsdesitjos genocides d’alguns eixelebrats expressats de forma pública en datesrecents.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario