jueves, 31 de diciembre de 2020

LA CASA TOSQUELLA. SÍMBOL DE LA MEDIOCRITAT I L'ESTULTICIA DE LES ELITS DE BARCELONA FINS AL DARRER GOVERN DELS COMUNS

Llegia l‘article “Desenllaç agredolç per a una finca modernista endecadència·” que parla de la Casa Tosquella,  al carrer  Vallirana, 91-93 , cantonada amb el carrer  Ballester, 4-6 de  Barcelona.

L’edifici  originàriament havia estat una casa d’estiueig edificada l’any 1889  , obra de l’Agrimensor i  Mestre d'obres, Juan Caballé Fàbregas  ( Barcelona, 1830+ ? ),   que el propietari Antonio Tosquella – ens agradarà rebre notícies del cognom maten, i lloc i data de naixement i traspàs  a l’email coneixercatalunya@gmail.com acabalat indiano retornat d’Amèrica , encarregava  reformar l’any  1907   a l’arquitecte Eduard Maria Balcells i Buïgas (Barcelona, 22 de setembre de 1877 - 4 de novembre de 1965), autor també dels vitralls que es creaven per l’empresa Simil Vitraux Balcells Hermanos.

L’article citat explica un  xic la tristíssima història de la casa, que és en bona mesura, la història d’una Barcelona que s’anava adotzenant, fins esdevenir un referent  mundial de mediocritat.



Podeu veure més imatges de l’edifici al blog MODERNISME 

La Neus Krung Thep , em deixa un comentari ; l'ajuntament la va comprar i per això es va poder visitar l'octubre de l'any  2022  per al festival d'arquitectura 48hrs Open House





L'Ada Colau Ballano (Barcelona, 3 de marzo de 1974), ja quasi en temps de descompte  salvava la Casa Tosquella, i amb ella la " credibilitat "  de la opció política que representa, i que no sembla haver tingut el recolzament dels Barcelonins, que semblen enyorar èpoques pretèrites . 

No hay comentarios:

Publicar un comentario