viernes, 30 de septiembre de 2022

CAN JAUMET. TIANA. EL MARESME

 

Ramon Maria Riudor Capella, va ser l’autor els anys 1910-11  de l’edifici del  carrer Anselm Clavé, 4-6, que ocupa una cantonada sencera, de manera que situa l'entrada principal al xamfrà, que es converteix en la façana més important i que destaca per la seva gran balconada de pedra, així com el coronament de la part superior de l'edifici.




 Edifici, conegut om Can Jaumet,  fa cantonada i té la façana principal al xamfrà on hi destaca el prominent balcó amb barana goticista de pedra. També les finestres i el coronament s'ornamenten amb elements extrets del repertori gòtic. Els plànols van ser signats per Riudor el 1910. El conjunt està format per una planta baixa, un pis i un terrat. Destaca la decoració, bàsicament concentrada en les obertures, guardapols i elements florals, així com la traceria realitzada amb pedra. La porta principal és flanquejada per columnetes adossades lateralment. Pel que fa a la decoració podria ser considerat com a historicista neogòtic.




Al Mapa de Patrimoni expliquen  que l'ús actual és botiga i habitatge. L'edifici s'inscriu a cavall entre l'eclecticisme i el modernisme que en aquest cas es limita a elements decoratius de caràcter historicista com són els coronaments de les obertures, el coronament del capcer de l'edifici i la balustrada de pedra de la balconada de tomb rodó del primer pis que ocupa tot el xamfrà.

No hay comentarios:

Publicar un comentario