sábado, 17 de septiembre de 2022

IN MEMORIAM. ESCOLA NUESTRA SEÑORA DEL PILAR. BALSARENY. EL BAGES

 

Fa anys que maldem per confegir un inventari dels edificis escolars anteriors i/o coetanis de la dictadura franquista a Catalunya. El tema, en aquest dissortat reialme, on l’estultícia, la corrupció i la idiòcia, son “ senyals d’identitat” no desperta – dissortadament – passions.


Malgrat això, tenim força material que posem a disposició de les persones i/o entitats que vulguin completar l’inventari d’edificis d’almenys la seva comarca.


Ens en manquen moltes, us demanem – si cal de genolls - que us afegiu a la nostra recerca, esperem les vostres imatges i dades a l’email castellardiari@gmail.com


Trobem a faltar en bona part de les pàgines dels centres escolars dades històriques relatives a l’edifici.


Val a dir que la presencia en aquesta comarca de persones foranes, ajuda poc a la nostra tasca, per això , si cal, preguem als aborígens un major esforç.


En molts aspectes, Catalunya és dissortadament un poble mesell.


En aquest estiu curull d’incendis forestals constato que TOTS ELS INCENDIS SON PROVOCATS.

Alguns per acció, i els més per OMISSSIÓ


Les publicacions pretenen fomentar la recuperació de la memòria històrica, son per tant de lliure disposició/reproducció per aquest fi


La Teresa Señal em deixava un comentari ; la primera escola a la que vaig anar a Balsareny era de la de  les Germanes Dominiques de l’Anunciata, L’escola no existeix hores d’ara.


Trobava ; Escuela Nuestra Señora del Pilar: era una escola privada i religiosa. El seu personal docent eren monges de les Germanes Dominiques de l’Anunciata. Només assistien noies. Aquesta escola estava situada a l’edifici que actualment és l’Escola Municipal de Música i la Llar d’Infants Pare Coll.




https://locals.esquerra.cat/documents/butlletins/balsareny-latorna1.pdf



No hay comentarios:

Publicar un comentario