domingo, 1 de febrero de 2015

ESGLÉSIA DE SANTA MARIA DE BATET. OLOT. LA GARROTXA. GIRONA

La Roser Riubrugent publica una fotografia de l’església de Santa Maria de Batet, dins el terme d’Olot, a la comarca de la Garrotxa.


La descripció ens diu que l’edifici originari , ha estat molt alterat per les construccions que se li han anat afegint als murs primitius al llarg dels segles. Conserva l'absis semicircular, amb pilars de suport i una finestra central que fou reformada en època més avançada, la qual mostra els vells carreus sota l'emblanquinada que la cobreix. La sagristia i les capelles laterals que ampliaren el temple pels costats sud i nord, desferen la seva factura originària, reconstruint també, a finals de segle XV i com a possible conseqüència dels desperfectes que ocasionaren els terratrèmols, la volta de la nau central. La porta d'estil neoclàssic de la façana de ponent data de mitjans de segle XIX. La part més interessant, romànica, és el campanar de torre, de tres pisos i teulat a quatre vessants, que fou sobrealçat durant el segle XVIII. A l'interior destaquen les capelles que, en temps del gòtic, es dedicaren a la Mare de déu del Roser i Sant Pere, amb voltes ogivals i les corresponents claus esculpides amb la imatge del Sant titular.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmailcom , castellardiari@gmail.com 

Matias En Mais Castanyer, publica una fotografia.   GIRONA, OLOT BATET. ED. RAMON BONET, FOTO ROISIN Nº 9. 




Lucien Roisin Besnard (L. Roisin) (París, 1884 - Barcelona, 1943) al voltant de 1912 ja s'havia establert a la ciutat  de Barcelona.  Això fa pensar que la imatge de Batet és anterior a la sedició dels militars feixistes encapçalats pel general Franco  contra el govern LEGÍTIM i DEMOCRÀTIC de la II República.





No els fa un especial goig als de Batet , que la Presidenta del  CONGRESO DE LOS DIPUTADOS DEL REINO DE ESPAÑA, Meritxell Batet Lamaña que té per obligació  perseguir i prohibir l’ús de la llengua catalana – tingui aquest cognom.


No hay comentarios:

Publicar un comentario