martes, 24 de febrero de 2015

ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT JULIÀ I SANTA BASILISSA. VULPELLAC. FORALLAC. L’EMPORDANET. GIRONA. CATALUNYA

Retratava la façana de l’Església de Sant Julià i Santa Basilissa, o Església del castell de Vulpellac, el temple es troba situat al costat del castell de Vulpellac, al centre del nucli fortificat. És un edifici d'una sola nau amb contraforts exteriors, absis poligonal a l'interior i semicircular a l'exterior, i coberta de teula a dues vessants. La façana principal es troba orientada a ponent i presenta un parament de carreus molt ben treballats. La porta d'accés és d'arc ogival i té llinda i timpà sense decoració. Els únics elements ornamentals d'aquesta porta són les bases de les tres arquivoltes, amb relleus vegetals i testes de persona. Al centre de la façana hi ha una senzilla rosassa.



L'edifici es completa amb uns pilars que serveixen de base a un campanar de paret inacabat. El campanar, de base quadrada i molt estilitzat, s'eleva a l'angle nord-oest de l'església. L'interior, cobert amb volta de creueria, conserva l'escut dels Sarriera en algunes impostes.


Al costat dret de son visibles les restes d’un fossar medieval força descurat.



Retratava també el que identifico com ‘ escoles’ , edifici del que ens agradarà rebre informació de la data en que s’aixecava, i qui en va ser el seu autor, a l’email coneixercatalunya@gmail.com


Ens agradaran rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatañunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario