lunes, 16 de agosto de 2021

QUE EN SABEU DEL VILAR DE CANILLO?. L’ANDORRA DESCONEGUDA

 

El Jordi Vila Juncá, sherpa emèrit dels Pirineus,  que exerceix de notari gràfic, narrador visual,  en diu Facebook, de les terres de l’Urgell sobirà i les comarques confrontades,  i l’Antonio Mora Vergés establien una joint venture, el Jordi Vila Juncá aporta les imatges, i , l’Antonio Mora Vergés fa la recerca d’informació, i confegeix la publicació que es penjarà en un blog, i al ensems us esperonem a compartir-la  amb TOTS  els mitjans informatius,  locals, comarcals, provincials, nacionals, de tot signe i  “color polític “  perquè en valorin la seva publicació,  en matèria de divulgació del Patrimoni històric, es del tot aplicable aquella norma bàsica de la publicitat “ que parlin de nosaltres, NI QUE SIGUI BÉ “, oi?


En aquesta ocasió publica una fotografia, magnifica, com totes les seves; el Vilar de Canillo . Canillo. Andorra .




El diccionari català recull a l’entrada Vilar; Mas important que comprenia diverses edificacions. Llogaret o veïnat.


Claude Benet, afegeix comentaris:

havia sigut una casa forta que encara manté personalitat.


També l’Anthony Andguid:

Claude Benet fou una escola tambe ? Aqui jo no estic molt segur, he escoltat aquest informació, però,  res de segur.


L’Antonio Mora Vergés, deia; Claude Benet.  Andorra documenta poc i malament el patrimoni històric.

A Catalunya hi havien mestres de sequer. No en trobava cap referència a Andorra.

https://totsonpuntsdevista.blogspot.com/2016/02/in-memorian-dels-mestres-de-sequer.html?fbclid=IwAR2zyjjngfThlAXRKcD0XLP7K9ywdO99Ph96hvNH9NYMgrWy6u3m_6Gyptk


Claude Benet, contestava; moltes gràcies per aquesta aportació Antonio, molt interessant. cert que cal valorar el treball abnegat de molts mestres que feien allò que podien. En vaig conèixer algun aquí a Andorra. Si faltaven de formació aportaven molta educació. també és cert que Andorra relata poc i sovint malament el seu passat patrimonial, una llàstima.


L’Antonio Mora Vergés,  concloïa; Claude Benet,  sempre es pot esmenar, només cal que els andorrans ho vulguin fer.


Esperem les vostres aportacions a l’email castellardiari@gmail.com


Us esperonem a compartir aquesta entrada  amb TOTS  els mitjans informatius,  locals, comarcals, provincials, nacionals, de tot signe i  “color polític “  perquè en valorin la seva publicació,   recordeu SEMPRE  que  en matèria de divulgació del Patrimoni històric, es del tot aplicable aquella norma bàsica de la publicitat “ que parlin de nosaltres, NI QUE SIGUI BÉ “, oi?

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario