viernes, 15 de octubre de 2021

CASA BUXÓ / ESCOLA SANT GREGORI. SABADELL

 

La necessitat em portava fins a Sabadell, per recuperar-me dels efectes de la terrible caiguda que patia el dia 9.07.2021 ,  em calien els serveis dels fisioterapeutes.

 

Està clar però, que “la cabra sempre tira a la muntanya”, i amb el mòbil – encara no puc manipular la càmera fotogràfica - , retratava la casa Buxó al carrer de l'Illa nº10,  cantonada amb el carrer de la Concepció , ampliada per l’arquitecte Josep Renom i Costa (Sabadell, 22 de novembre de 1880 - 11 de març de 1931) l’any 1913




http://www.sabadell.net/Fitxes/FitxesPepps/pagines/113-A.htm



Edificació formada per un antic casal de planta baixa i dos pisos, amb façana principal al carrer de l’Illa i fent cantonada amb el carrer de la Concepció. Presenta a la part posterior una galeria de planta baixa i pis amb terrat i una torre, construïdes posteriorment amb un llenguatge modernista. L’edifici compta amb un jardí situat a la part posterior de la parcel.la, delimitat per una tanca amb unes reixes de ferro forjat molt decorades en la seva part superior.


https://web.sabadell.cat/actualitat/notis/tag/Escola%20Sant%20Gregori


http://www.grandalla.cat/quefem/club-social/


https://www.researchgate.net/figure/a-Planta-de-la-Escuela-Sant-Gregori-en-Sabadell-de-1961-de-Martorell-Bohigas-y_fig5_277096061


https://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=1486


http://miquelmartipolsabadell.blogspot.com/p/lescola.html


Teniu dades de la història de l’Escola Sant Gregori en aquest edifici?.


Quan s’hi va instal·lar?


Quan  en va marxar ?.


Fem recerca dels edificis escolars de Catalunya anteriors a la dictadura franquista.


Estic profundament decebut de l’Hospital Taulí, de la sanitat pública, i àdhuc de la sanitat privada, i més concretament d’Adeslas, i així els ho feia saber pels seus canals interiors, i ho manifesto “ urbi et orbe “.


Algú escrivia; l’últim comentari que hi ha em sobra, imagino que es tracta d’algú al que li sembla lògica la discriminació per edat en l’àmbit de la salut, ja s’ho trobarà.

No hay comentarios:

Publicar un comentario