sábado, 23 de octubre de 2021

EL VAPOR CODINA I XEMENEIA. SABADELL

 

La necessitat em portava fins a Sabadell, per recuperar-me dels efectes de la terrible caiguda que patia el dia 9.07.2021 ,  em calien els serveis dels fisioterapeutes.

 

Està clar però, que “la cabra sempre tira a la muntanya”, i amb el mòbil – encara no puc manipular la càmera fotogràfica – retratava  EL VAPOR CODINA I XEMENEIA, al carrer de Blasco de Garay, 37-39





http://www.sabadell.net/Fitxes/FitxesPepps/pagines/129-A.htm


Conjunt fabril format actualment per dues naus de planta baixa i un pati central per on es produeix l’accés.


També es conserva la xemeneia de l’antic vapor.


Autors :

Manuel Folguera i Duran, enginyer;

Narcís Nunell i Sala, enginyer;

Josep Renom i Romeu, mestre d’obres


Actualment l'Ajuntament de Sabadell és el propietari del vapor, on ara s'hi ubiquen les dependències de Vimusa i els serveis d'Informació d'Educació i Joventut.


De l'antic complex fabril, en queden dues naus que s'han rehabilitat i aprofitat per a instal·lar-hi aquests dos edificis d'equipament municipal.


La paremiologia catalana recull “ la dona borratxa i el vi al celler no pot ser”,  està clar que el trànsit  dels edificis i/o solars de les antigues fàbriques i vapors, destinats ara,  donar aixopluc a activitats de l’administració municipal, o a la construcció d’habitacles, és – en el millor dels casos – pa per avui.


Quantes persones poden dir avui, que viuen i treballen a Sabadell ?.


Retratava altres edificis que han tingut el mateix destí, i dels que – com és mal costum -  no en trobava informació.




I retratava  la façana d’un parell de cases que molt possiblement s’aixecaven amb la Llei de Cases Barates, i de les que, lògicament, tampoc en trobava cap informació.





Si teniu dades sou pregats de fer-nos-les saber a l’email castellardiari@gmail.com


Allò que no fem – a títol individual, com a persones – quedarà per fer, la C en alguns acrònims no fa referència a Catalunya

No hay comentarios:

Publicar un comentario