domingo, 16 de julio de 2023

CAL SISPLAU. SANT MARTÍ SARROCA. EL PENEDÈS SOBIRÀ

 

Llegia a :

https://www.santmartisarroca.cat/el-municipi/turisme/masies/cal-sisplau.html

Casa aïllada bastida per un "americano" els anys 20, dins un estil noucentista, i situada al barri del mateix nom, al nord-oest del poble de Sant Martí.

Edifici de planta quadrangular, es compon de planta baixa, terrat i torratxa.

La façana és de composició simètrica, amb les llindes de les obertures decorades amb ceràmica blava i amb trencaaigües decorats amb cercolets, òvals i espirals.

Coronament amb barana de balustres, fris, palmetes i elements quadrangulars, amb motllura corbada superior que centra la façana.

Envoltada per jardí i baluard

https://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=7998


https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/2915

Costa creure que la casa s’aixecava de forma “ miraculosa” en una nit, o que es feia de forma il·legal, sense demanar permisos i comptant només amb personal estranger, sembla més versemblant allò de la “ desaparició” dels documents dins la política d’assolar la terra que practicava –i continua practicant – el REINO. Com deia l’Ermessenda de Valrà “ hi ha gripaus que costen molt d’empassar” , oi?

Ens agradarà tenir noticia del promotor i de l’autor, noms cognoms – patern i matern – i lloc i data de naixement i traspàs a l’email castellardiari@gmail.com , cal eradicar  aquest mal costum, de citar a  la manera castellana “, oi?.

No hay comentarios:

Publicar un comentario