martes, 18 de julio de 2023

TENIU DADES DE L’ADVOCACIÓ QUE TÉ O TENIA LA CAPELLA DE CAN FERRER DE BEGUES?. EL LLOBREGAT JUSSÀ.

 

Llegia, i em feia creus; el conjunt de Mas Ferrer consta també d'una capella privada, situada al costat de la façana principal de la masia, i unida a aquesta per una arcada lateral.

La capella és un edifici senzill, de planta rectangular de nau única amb teulada a doble vessant, amb la façana orientada a ponent.



Destaca la façana principal, amb el portal d'entrada rectangular, amb els muntants i la llinda fetes amb grans blocs rectangulars de gres vermell; a la llinda hi ha esculpida una inscripció on es llegeix "DOMUS DEI 1756". Sobre aquest portal d'entrada hi ha una finestra d'ull de bou, a mode de rosassa, emmarcada en blocs de gres.

Corona la façana, per sobre del cim de la teulada, un petit campanar d'espadanya d'un sol ull, dotat amb una petita campana.

El diccionari català diu en relació al mot “ advocació”; títol donat a un temple, a una capella, a un altar, a una imatge, etc., pel fet d’ésser dedicat a Jesucrist, a la Mare de Déu, a un sant.

Tothom té coll avall, que hi ha una evident manca de formació/informació en matèries relacionades amb la religió catòlica, dit això, ens sembla però, del tot inadmissible que en un registre públic, es donin omissions com aquesta.

Teniu dades de l’advocació de la capella de Can Ferrer de Begues a la comarca del Llobregat jussà?, sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email castellardiari@gmail.com. Ah!, si teniu imatges del interior us agrairem infinitament que ens   les feu arribar, per endavant gràcies.

No hay comentarios:

Publicar un comentario