jueves, 27 de julio de 2023

LA TORRE D’EN MIR. PRATS DE MOLLÓ I LA PRESTA. LA CATALUNYA SOTA DOMINI DE LA MAL DITA REPÚBLICA FRANCESA

 

El Pere Magrià ,  s’endinsava en terrenys que pertanyen a la mal dita República Francesa -  ja sabeu que  malgrat omplir-se la boca amb allò de Liberté, Égalité, Fraternité , viuen obsessionats en reprimir la llengua catalana i els seus parlants -  :

https://cronicaglobal.elespanol.com/pensamiento/20230515/la-franquista-francia-contra-el-catalan/764053591_13.html

Tenien sort i aconseguien arribar a la  Torre del Mir, o d'en Mir, sense contratemps,  l’estructura  va ser  una torre de guaita i bada medieval, i està  situada en el terme comunal de Prats de Molló i la Presta, a la comarca del Vallespir, la Catalunya sota domini de la mal dita República Francesa.


Es localitza a la zona sud-oriental del terme, al sud-oest de la vila de Prats de Molló i en el vessant nord-est del Puig de les Basses de Fabert, damunt i a ponent de la masia del Mir, d'on pren el nom; és al sud-oest del Coll d'en Ce.

Formava part d'una xarxa de dispositius de vigilància i alerta dels reis de Mallorca i enllaçava amb la Torre de Cabrenç i la Torre de Cos. S'hi podien fer senyals per a informar la població d'un atac imminent.

Aquesta torre de guaita data del segle XIII i s'eleva a 1.520 metres d'altitud, on es beneficia d'una situació estratègica que permet veure i vigilar Prats de Molló, tota l'alta vall del Tec, Coll d'Ares (Pirineu) i, al fons a llevant, les planes del Rosselló.

 La torre va ser restaurada el 2009 i és visitable.

Es poden pujar els 2 pisos fins a la terrassa superior.

És un edifici de planta circular a tres nivells coberts amb voltes de pedra i construït sobre una plataforma

Va ser declarada Monument històric de França el 16 de desembre del 2002.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario