viernes, 2 de agosto de 2024

ESTACIÓ TERMAL DE CALDES DE BOÍ. LA RIBAGORÇA SOBIRANA

 

l’Antoni Bartumeus i Casanovas (Barcelona, 09/05/1856 – Cadaqués, 02/03/1935) , retratava l’any 1905,  estació termal i de muntanya de Caldes de Boí vora el riu Noguera de Tor. Caldes de Boi. La Ribagorça  sobirana



https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afceccf/id/35971/rec/147

El col·lectiu dels metges, en aquella època,  era particularment actiu en l’àmbit del Patrimoni Natural.

https://www.caldesdeboi.com/les-aigues-de-caldes-de-boi/

https://www.caldesdeboi.com/es/

Al costat de les termes es va construir el santuari; dedicat a la Mare de Déu de Caldes, amb una imatge original romànica (destruïda el 1936), del qual resten les despulles de la capella renaixentista i les dependències del segle XVIII.



Fotografia del Jordi Contijoch Boada

https://algunsgoigs.blogspot.com/2023/11/goigs-la-mare-de-deu-de-caldes-de-boi.html

https://algunsgoigs.blogspot.com/2012/11/goigs-la-mare-de-deu-de-caldes-de-boi.html

https://fonsespecials.udl.cat/handle/10459/224?locale-attribute=ca

https://www.viasona.cat/goigs/goigs-a-la-mare-de-deu-de-caldes-de-boi-la-vall-de-boi

https://elmati.cat/mare-de-deu-de-boi/

https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/16080

https://issuu.com/pnaiguestortes/docs/el_portarro_29_cast/s/10477968

Que la Marededéu     i  Sant Antoni de la  Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels  ribagorçans ,  aranesos,  medionencs,   font-rubinencs ,  sabadellencs, corberencs ,    font-rubinencs   , santquirzencs ,   amazics, illencs,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits ,  saharauis ... , pescadors , pagesos, ramaders , menors estrangers no acompanyants, victimes de tràfic de persones, victimes del narcotràfic, victimes del lawfare,  exiliats polítics ..    i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.

El 30.5.2024 , s’aprovava l’amnistia, els “ caïnites “, ho tenen clar SI al narcotràfic, SI al tràfic de persones, SI a la corrupció,  NO  als drets de les dones, NO al drets de les minories, NO a l’amnistia, NO a la democràcia, NO, als menors estrangers no acompanyats, .. NO,NO,NO,...

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.

 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario