martes, 20 de agosto de 2024

LAWFARE. LUIS MAZO MENDO

 

Luis Mazo Mendo (Navalmoral de la Mata, provincia de Cáceres, 1902 - Barcelona, 1987), fiscal de l’Audiència de Barcelona.

 El 1936 va ser confirmat en el càrrec per la Generalitat de Catalunya i va passar els anys del conflicte bèl·lic exercint al vaixell-presó Uruguai.

El 1939, després de la victòria de les tropes rebels del general Francisco Franco, les noves autoritats li van confirmar al càrrec.

Poc després va ser designat fiscal de la causa general de Barcelona així com vicesecretari d'ordenació social, per la qual cosa va ser l'encarregat de fer el darrer interrogatori al president de la  Generalitat, Lluís Companys  Jover (Tarrós, 21 de junio de 1882-Barcelona, 15 de octubre de 1940.

L’any 1945 seria designat governador Civil de Girona

Cauria en desgràcia per una nimietat, percebia personalment els ingressos de la venda dels salconduits, i d’això se’n va assabentar Franco en una visita al seu amic Miguel Mateu y Pla (Barcelona, 1898-Barcelona, 1972) a Peralada, el cuiner no va poder anar a treballar perquè el seu salconduit  estava caducat.  


No hauria caigut pels nombrosos  escàndols de corrupció i tràfic d'influències – això era quasi un “ mèrit “-   el més notable va ser el  cas de les quotes del ciment, que descobriria el seu successor José María Pagés Costarta (Palamós, 1904-Barcelona, 1974).

No hay comentarios:

Publicar un comentario