miércoles, 14 de agosto de 2024

SANTA LLOCAIA. LA CERDANYA SOTA DOMINI DE LA MAL DITA REPÚBLICA FRANCESA

 

El Jordi Vilá Juncá, pública una fotografià e l’Església  de  Santa Llocaia,  Sainte-Léocadie (fr) , al S de l’enclavament de Llívia, al vessant esquerre de la vall del Segre., al municipi homònim de la Catalunya sota domini de la mal dita república francesa.

 


Santa Llocaia,  Sainte-Léocadie, comprèn una gran part de la vall del torrent de Lluç, del puig d’Estaca (2 059 m alt) fins més avall del mas Concellabre. La zona més alta d’aquesta vall és boscada. Hi ha 581 ha conreades, de les quals 208 són de cereals (sobretot blat, i també sègol, civada i ordi) i 336 de prats i farratge. Les hortalisses ocupen 7 ha. La ramaderia és important: 380 caps de bestiar boví, uns 480 d’oví i uns 80 d’equí. La població experimenta un lleu augment des del 1962. El poble és situat a 273 m alt, a l’interfluvi del torrent de Lluç i el seu afluent, per l’esquerra, la riera de la Verneda. L’església parroquial, romànica, conserva un interessant retaule barroc de la Mare de Déu fet per Antoni Peitaví (Tolosa del Llenguadoc, ? — Rosselló, 1592), del que ens agradarà rebre'n fotografies a l'email castellardiari@gmail.com   . A ponent hi ha el barri de les Cases d’Amunt i el llogaret de Lluç; al N, el poble de Palau, i a ponent, el mas Concellabre.

L’any  1719 , en el regnat de Felip V d'Espanya, tot i que  ell mai es va intitular així, es constata la creació de  les primeres Escuadras de Paisanos Armados, en aquell context històric   un dels requisits devia ser el sentiment anticatalà.

El precedent de la darrera detenció d'un President de la Generalitat Lluís Companys i Jover (el Tarròs, 21 de juny de 1882 Castell de Montjuïc, 15 d'octubre de 1940), genera una fortíssima desconfiança en el sistema judicial del REINO DE ESPAÑA 

Que santa Llocaia   i  Sant Antoni de la  Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels  pallaresos , viladamatencs ,   vilabertranencs ,   besaluencs ,      medionencs,   font-rubinencs ,  sabadellencs, corberencs ,    font-rubinencs   , santquirzencs ,   amazics, illencs,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits ,  saharauis ... , pescadors , pagesos, ramaders , menors estrangers no acompanyants, victimes de tràfic de persones, victimes del narcotràfic, victimes del lawfare,  exiliats polítics ..    i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.

Preguem també a Maria que com havia fet  a les Noces de Canà,  explicant a Jesús " no tenen vi",  faci  una ullada a aquest món nostre, Palestina, Ucraïna, Àfrica, Amèrica del Nord i del Sud, Rússia, Xina, Índia,..., s'adrecés novament , ara per dir-li  " no tenen Pau" 

El 30.5.2024 , s’aprovava l’amnistia, els “ caïnites “, ho tenen clar SI al narcotràfic, SI al tràfic de persones, SI a la corrupció,  NO  als drets de les dones, NO al drets de les minories, NO a l’amnistia, NO a la democràcia, NO, als menors estrangers no acompanyats, .. NO,NO,NO,...

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario