sábado, 6 de diciembre de 2014

SANTUARI DE SANTA MARGARIDA DE VINYOLES. SANT MARTÍ DE VINYOLES. LES LLOSES. EL RIPOLLÈS. GIRONA. CATALUNYA.

El Vicente Capdevila Rimbau publicava unes fotografies de l’església i santuari de Santa Margarida de Vinyoles, a l’antic terme de Sant Martí de Vinyoles, integrat avui a les Lloses , 114,0 km², i 214 habitants al tancament de l’any 2013.


Llegia que el santuari de Santa Margarita de Vinyoles, situat més amunt del castell i documentat des del segle XIII, correspon a l'antiga capella del castell.

L'edifici actual fou bastit el 1854 amb motiu d'un vot popular fet durant la pesta còlera.

La descripció tècnica ens diu ; edifici de planta rectangular, molt modificat, d'una nau sobrealçada i coberta amb volta de canó, amb l'interior en disposició abarrocada i amb motllures de guix, i un campanar de torre posterior. Té afegit a una banda la sagristia i l'altra l'antiga casa d'ermitans. De l'edificació que el precedí, d'època romànica tardana, en resta el cos que s'allarga per darrera al santuari actual, amb un portal de dovelles mitjanes i una finestreta d'arc de mig punt.

Escrivia l’any 2.009 ‘ a les Lloses hi ha mil coses ‘, avui gràcies a l’amic Vicente Capdevila Rimbau, ens en queda una menys per descobrir.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario