Anàvem fins a Olot el Pere Albert Carreño, el Juan Navazo Montero i l’Antonio Mora Vergés, tenia interès en retratar la façana del teatre d’Olot, situat al número 5, del Passeig Miquel Blay i Fàbrega (Olot, La Garrotxa, 1866 - Madrid 1936)
Patrimoni Gencat ens explica que l’edifici del Teatre Municipal d'Olot, és el resultat de la reedificació d'un altre d'anterior (1842), cremat en un incendi el 1874.
Aquesta reedificació, la dugué a terme Martí Sureda i Deulovol (l'Escala, 1822 - Girona, 1890), un dels arquitectes més significatius del segle XIX gironí.
A la reconstrucció del Teatre d'Olot utilitzà el seu típic estil monumentalista que es reflecteix especialment a les tres arcades de la planta baixa.
La façana, així com la ornamentació interior, fou refeta de nou el 1902, per Esteve Pujol i Riera (títol del 19 de novembre de 1866), Simó Cordomí i Carrera (Olot, segona meitat del segle XIX - (?), 23 de gener de 1937) i T. Toronell ( del que ens agradarà tenir noticia del nom, cognom matern, i lloc i data de naixement i traspàs a l‘email coneixercatalunya@gmailcom )
L’edifici ha estat objecte de modificacions i reformes en les que intervenien els arquitectes Pia Romans, Josep Maria Birulés i Frederic Cabré , la darrera intervenció a partir de l’any 2000 la duien a terme els arquitectes Manel Bosch, Montserrat Nogués i Antoni Sánchez-Fortún
https://www.institutdelteatre.cat/publicacions/ca/enciclopedia-arts-esceniques/id1168/teatre-principal-d-olot.htm
El dia de la nostra visita era dilluns i coincidíem amb el Mercat.
Poseu Olot a la vostra agenda per aquest any 2020.
No hay comentarios:
Publicar un comentario