martes, 18 de febrero de 2020

VIATGES A LA CARTA. CEMENTIRI DE LLORET DE MAR . HIPOGEU CAMPS I NONELL . LA SELVA. GIRONA

Els sorprenia al Pere Albert Carreño i al Juan Navazo Montero l’altíssima qualitat de l’obra escultòrica i arquitectònica que hom pot veure al del passeig central del cementiri de Lloret de Mar.


Retratava l'hipogeu Camps i Nonell, construït entre 1908 i 1910, obra de l’ escultor Ismael Smith Marí (Barcelona, 16 de juliol de 1886 - White Plains, Nova York, 1 de novembre de 1972)

https://www.elnacional.cat/ca/cultura/ismael-smith-artista-mnac_173898_102.html

El material de construcció de l'hipogeu és la pedra de Montjuïc i el gres de la Sénia de Tarragona

La figura femenina amb els ulls tancats i les mans creuades sobre el pit i com si flotant, reflecteixen la mort. El color blanc de la pedra de la figura destaca del vermellós de les roses que la rodegen.

La identificació del sepulcre, hi ha unes lletres superposades en bronze amb el nom de la família (FAMILIAS CAMP NONELL) sobre una superfície corbada que prescindeix de la idea de làpida sepulcral rectangular.

L'hipogeu es tanca amb quatre pilons (amb forma de branques de roser i connectats per cadenes)

La propietària era Ana Novell, vídua de Camps.

Poseu Lloret de Mar, la Selva, Girona, Catalunya a la vostra agenda per aquest any 2020

Com deia Ermessenda de Valrà “demà mai no arriba” , i avui amb l’evidencia del canvi climàtic propiciat per l’estultícia monumental de l’espècie “ homus sapiens sapiens’ , l’afirmació esdevé quasi tràgica, malgrat el que puguin dur algunes ‘ments pertorbades

No hay comentarios:

Publicar un comentario