viernes, 21 de mayo de 2021

PARC DE L’AIGUA . SANT QUIRZE DE SAFAJA. EL MOIANÈS

 

El dilluns 17.05.2021 en companyia del Pere Albert Carreño, que exercia com a fotògraf i el Juan Navazo Montero, fèiem un tomb per la comarca del Moianès,  Sant Andreu de Castellcir,  el Castell de Castellcir o de la Popa, Santa Coloma Sasserra i el Roure del Giol, la balma troglodítica de Sant Quirze de Safaja, dinàvem a la Fonda d’aquesta població, i en acabar feien una passejada pel Parc de l’Aigua, i pel nucli antic, on no podíem retre homenatge al Màrius Torres i Perenya (Lleida, 30 d'agost de 1910 – Sant Quirze Safaja, Moianès, 29 de desembre de 1942) perquè com és mal costum el cementiri estava tancat, en  el camí de tornada faríem encara una darrera parada a Sant Julià d’Uixols, al terme de Castellterçol.


El parc de l'aigua es troba situat a poca distància del nucli antic de Sant Quirze Safaja.


Es tracta d'un espai format per l'embassament d'aigua i una zona de parc i vegetació.


L'embassament, que s'omple principalment del riu Tenes i del Torrent del Bosc, es va construir entre els anys 1990 i 1992 per abastir d'aigua la població de Sant Quirze Safaja.


Les obres les va dur a terme l'empresa Acsa de Barcelona i consta d'una gran presa de formigó amb un gran embassament construït en el propi sediment geològic.







La zona enjardinada i el parc que l'envolta és va realitzar l'any 1998 i, entre els any 2011-2012 es va construir l'edifici del Centre Cívic.


Gran part de la zona on es va construir l'embassament i l'espai que actualment ocupa la zona enjardinada pertanyien al terme municipal de Castellcir fins l'any 1998, data que es va segregar per  integrar-se al municipi de Sant Quirze Safaja.

No hay comentarios:

Publicar un comentario