miércoles, 12 de mayo de 2021

SANT XIMPLI & SANT SIMPLICI. ELS HOSTALETS D’EN BAS. VALL D’EN BAS. LA GARROTXA

La Rosa Desplans publica una fotografia – sense peu informatiu – de la que llevat d’error, identifico com Sant Ximpli o Sant Simplici, situada en una petita elevació prop de la masia L’Aubert; malgrat aquesta proximitat la seva història va unida a la de la masia el Tarrús, de l’antic terme dels Hostalets d’en Bas, avui integrat al municipi de la Vall d’en Bas, comarca de la Garrotxa, Girona, Catalunya.

 



http://www.guimera.info/wordpress/coneixer/sant-ximpli-o-simplici-del-tarrus-els-hostalets-la-vall-den-bas-la-garrotxa-girona-catalunya/


Patrimoni Gencat en diu ; Petita capella rural situada en una petita elevació prop de la masia L'Aubert.

 

A ambdós costats hi ha dos contraforts. És de planta rectangular i l'absis ha estat substituït. Hi ha un campanar de cadireta que conserva una campana de ferro.

 

Al porta d'entrada hi ha una llinda de grans dimensions, datada l'any 1642, còpia d'una llinda igual que es troba davant l'església, trencada.

 

Ha estat restaurada.


El mal costum – que s’ha estes més que la Covid.19 – de publicar fotografies sense peu informatiu, i que serà molt difícil d’eradicar  perquè  com deia l’Ermessenda de Valrà  val més matar un home que posar un mal costum”, ha esdevingut un veritable  problema per al patrimoni històric i cultural de Catalunya, reduït a ser objectiu de les càmeres fotogràfiques dels que facebook anomena “ narradors visuals”


Invoco a Sant Ximpli o Sant Simplici i demano la seva intercessió  davant l’Altíssim perquè la Rosa Desplans, entengui la importància de posar peus informatius a les seves per demés excel·lents fotografies.


No hay comentarios:

Publicar un comentario