miércoles, 24 de mayo de 2023

CASA NOGUÉS. SABADELL

 

http://www.sabadell.net/Fitxes/FitxesPepps/pagines/114-A.htm

Sortia del número  109 del carrer de Gràcia on hi ha PODO9, de la Carmina Prats Gil, em calen amb URGÈNCIA unes plantilles per fer més suportables el efectes de la eritrodisestesia palmoplantar,   i m’aturava a retratar la façana de la casa Nogués o Segalès, al Carrer Gràcia, 133 / Carrer d'Escola Pia, 38-40 , obra de l’arquitecte Enric Fatjó i Torras (Sabadell, 1862 - Reus, 21 d'abril de 1907)




Altres obres seves a Sabadell son:

1892. Casa Nogués.

1901. Hospital de la Mare de Déu de la Salut.

1902. Casa Taulé.

1904. Casa d'Enric Turull.

Casal de doble cos, amb planta baixa i dues plantes pis realitzat en un estil modernista amb elements neogòtics. Destaca una torre quadrada a la cantonada, d’una planta més d’alçada.

https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/27762

El projecte que es va fer el 1892 preveia construir una filera de cases al carrer de l'Escola Pia

Habitatge unifamiliar cantoner situat a l'eixample dels Escolapis. Està format per doble cos i dividit en planta baixa i dos pisos, coronats a la cantonada per una torratxa de planta quadrada que marca l'organització en dues façanes. Les solucions ornamentals presenten un gust modernista on s'han fet servir elements d'estil gòtic en l'emmarcat de les finestres. A més, hi ha ceràmica vidrada policroma amb ornamentació de tipus geomètric en la zona que separa la torratxa del pis. La decoració s'estructura a partir de la utilització de l'estuc.

La façana es divideix en zones delimitades per petites cornises que responen a l'alçada de les plantes, d'aquestes es destaquen amb major alçada el segon pis. Destaca el treball de la balconada, tractada com una balustrada, en la que s'utilitzen elements vegetals seguint formes ondulants que es van repetint a manera de mòduls. La coberta del casal és a dues aigües, desguassant aquestes a les façanes que donen al carrer i als interiors.

Espero que la Carmina Prats Gil, trobi un “ forat “ per atendre’m.

El dia 6.6.2023 amb l'estudi  previ al disseny de les plantilles intuïa que el final de les meves " molesties"  estava més a prop. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario