viernes, 19 de mayo de 2023

FONT DEL CARME. VILAFRANCA DEL PENEDÈS

 Continuo millorant,  dit això,  alguna de les seqüeles de la quimioteràpia encara està “ activa”; evito prendre el sol, i vaig sempre amb barret quan vaig pel carrer, i porto un calçat ample, la eritrodisestèsia palmoplantar,  dóna símptomes que es poden confondre amb el Neuroma de Morton o amb la fasciïtis plantar, faig exercicis i espero que les molèsties aniran reduint-se fins a desaparèixer. 


El Lluis Rovira , publica una fotografia;  Font carrer Galceran, a la pàgina No ets deVilafranca del Penedès si no...

La font és un monument commemoratiu de l'antic convent de monges de clausura del Carme o de les Carmelites, enderrocat el juliol de 1936.

https://www.monestirs.cat/monst/altpe/ap26carm.htm

La font  va ser construïda l'any 1944.  Cap dada – com és mal costum – de l’autor del projecte, ens agradarà tenir-ne noticia a l’email castellardiari@gmail.com

El plafó central de rajoles és obra del ceramista Joan Baptista Guivernau i Sans (Barcelona, 1908 - 2001)

Font pública d'un sol broc i d'una sola pica. Està adossada a dos paraments octogonals. El plafó central és de rajoles de ceràmica amb la imatge de la Mare de Déu del Carme, i coronament superior amb t  l'antic escut de la vila amb torres i muralles i inscripció desfigurada al peu. Uns lleons suporten l'escut comtal, amb ornamentació lateral i corona superior.

https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/4982

 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario