miércoles, 18 de septiembre de 2024

L’AUTOR DE LA CASA DE NÚMERO 8 DEL CARRER DE NÚRIA DE SANT JULIÀ DE VILATORTA, VA SER MANUEL SUNYER CERVIAN.. OSONA

 

Llegia de la casa del carrer de Núria, 8 a Sant Julià de Vilatorta, coneguda com Can Sunyé o Can Marçal, que s’aixecava l’any 1925.   Edifici cantoner, de planta rectangular, que consta de planta baixa i dos pisos. La coberta és a dues vessants, amb el carener paral·lel a la façana.

Al segon pis, hi ha una terrassa amb una barana de totxo de forma sinuosa, amb un relleu al mig, fet de ceràmica vidriada, amb la imatge de Sant Josep.

A la façana principal, hi ha un portal d'arc rebaixat i un portalet rectangular a cada costat. Sobre el portal hi ha un balcó de forma corbada amb la barana d'obra, i a cada costat, una finestra amb barana, també d'obra.


La façana està construïda amb totxo i pedra, arrebossada i pintada de color blanc.

L'extrem superior de totes les finestres està decorat amb totxo, còdols i petits fragments de ceràmica vidriada (trencadís).

Ens agradaria tenir confirmació de l’autor a l’email castellardiari@gmail.com

El Valentí Pons Toujouse , autor del blog MODERNISME, i de l'excel·lent compilació ARQUITECTURA MODERNISTA,  em confirmava que l'autor va ser Manuel Sunyer Cervian .

https://www.arquitecturamodernista.cat/obres/es/sant-julia-de-vilatorta/tots/can-sunyer

Insistia a l'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta, que el Patrimoni Immoble de la Vila , és  ara, i  ho serà més en el futur, un actiu MOLT important, el turisme multitudinari  de sol, alcohol, ..,  i altíssims nivells  d'estultícia , té els dies comptats. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario