domingo, 27 de julio de 2014

ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT LLORENÇ, EL PINELL DE BRAI. LA TERRA ‘NOBLE’. TARRAGONA. CATALUNYA

El Joan Serra Saún em feia arribar unes magnifiques imatges d’aquest temple, reconstruït a l’estil “Regiones Devastadas”.


La descripció tècnica ens explica que l'església presenta planta rectangular d'una sola nau i capelles laterals, absis recte i campanar al costat de l'epístola. Una façana lateral fa de mitgera i a l'altra s'obren les finestres, que són de mides molt reduïdes. La façana principal és plana i ens mostra la porta d'accés, centrada, d'estil clàssic i molt senzilla. La portalada inclou una fornícula on trobem la imatge de Sant Llorenç, patró de la vila. Al seu damunt trobem una finestra d'ull de bou i coronant la façana una petita espadanya. L'estructura del campanar és de forma quadrada als dos primers nivells i octogonal al tercer, que és el cos de campanes. El campanar està rematat per una petita creu metàl•lica. Al temple s' accedeix per una doble escalinata, des de nivell de la plaça de l'església.



L’interior està decorat amb un frescos dels que no trobava cap dada del seu autor, sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com , castellardiari@gmail.com 


Que Sant Llorenç elevi a l'Altíssim la pregària de gallecs, bascos , catalans, i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor, allibera el teu poble !!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario