sábado, 17 de septiembre de 2016

CEMENTIRI DE CASTELLAR. AGUILAR DE SEGARRA. BAGES.

Castellar és un poble del municipi d’Aguilar de Segarra, comarca del Bages.

El cementiri de Castellar, està situat als costat de la C25 - aquest fet ‘complica’ el descans etern dels ‘interns’, i dels pocs veïns que encara continuen en aquest indret del Bages.


A la porta de ferro es apareix la data 1908, llegia que el recinte és de titularitat parroquial. Amida uns 100 m2. sobre una planta quadrada. Està equipat amb capella – que imaginem del Sant Crist, encara que ens agradarà rebre’n confirmació a l’email coneixercatalunya@gmail.com -


El fossar que trobàvem tancat – fins el camí d’accés - té originàriament la factura ‘clàssica’ dels cementiris segarrencs, on els nínxols es troben sota un porxo, això evita si més no, que els elements de la natura incideixen sobre els marbres que recorden als veïns traspassats.


L’any 1930 consten 700 veïns – aquesta dada fins al dia d’avui constitueix el sostre demogràfic –, al tancament de l’any 2014 hi havia 251 habitants.

Als vius els han posar mampares per evitar el soroll del tràfic rodat, per als difunts això forma part del seu , dia a dia en l’eternitat.

No trobava cap dada de l’autor d’aquest equipament que imagino l’arquitecte municipal de l’època, ens agradarà tenir-ne noticia a l’email coneixercatalunya @gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario